Radionica : Otisak na tkanini

14.12.2022

U organizaciji Hrvatske zajednice inovatora i Društva inovatora Kanfanar – Rovinj, a u okviru programa Arhimed academia 13. prosinca 202. godine održana je edukativna radionica: Otisak na tkanini.
U radionici su sudjelovala 23 učenika prvog, drugog i trećeg razreda Osnovne škole Petra Studenca iz Kanfanara. Učenike su pratile četiri učiteljice i jedna asistentica u nastavi. Radionicu je vodila Mirjana Tomašević, Dančević, prof. mag. educ. Art. Uz kratko predavanje o kreativnosti i načinu izrade otisaka uz pomoć krumpira na tkaninu učenici su dobili zadatak koristiti „krumpir tisak“ za izradu snježnih pahuljica. Oslikavanjem pahuljica bojama za tkaninu na polovice krumpira dobili su pečat koji su otiskivali na torbe od tkanine. Uz zanimljivu i jednostavnu tehniku koja se rijetko koristi učenici su iskazali svoju kreativnost i spretnost u izradi zadatka. Učenici su koristili boje za tkanine na vodenoj bazi. Naučenu tehniku učenici će moći ponoviti i doma uz pomoć svojih roditelja. Radi se o tehnici koja nam omogućuje stvaranje različitih likova i ideja.

Bezbroj različitih pahuljica ukrasile su platnene torbe i svaka mama će na dar dobiti unikatni rad svoga djeteta za poklon za blagdane. Učenici su bili ponosni na svoje uratke i svoja mala umjetnička djela.


FOTOGALERIJU RADIONICE MOŽETE POGLEDATI NA OVOM LINKU, izvor fotografija Hrvatska zajednica inovatora

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259