Radionica „Kako razviti kreativnost i inovativnost svakog pojedinca - inspirirani Nikolom Teslom“ na temu BEŽIČNI PRIJENOS ENERGIJE

15.02.2019

U organizaciji Udruge inovatora Hrvatske i Udruge Nikola Tesla- genij za budućnosti održana je 1. edukativna radionica u okviru Programa „Kako razviti kreativnost i inovativnost svakog pojedinca- inspirirani Nikolom Teslom“ na temu BEŽIČNI PRIJENOS ENERGIJE. Radionica je održana u prostorijama Hrvatske zajednice tehničke kulture (HZTK) dana 14.veljače 2019. godine u dvorani HZTK-e u Dalmatinskoj 12.

Predavač, Zvonimir Vađon, inženjer elektrotehnike, dugogodišnji stručni učitelj i mentor u I. tehničkoj školi Tesla, sada vanjski suradnik Visoke škole za informacijske tehnologije održao je kratko uvodno predavanje o važnosti i utjecaju Nikole Tesle na izum i razvoj bežičnog prijenosa energije. Nakon predavanja učenici su izvodili pokuse poznatih znanstvenika poput Michaela Faradaya, Heinricha Lenza i drugih.


Nakon pozdravnog govora Silvane Svilar, v. d. glavne tajnice UIH radionica održana je s učenicima osnovnih škola koji su iskazali veliki interes i s oduševljenjem sami sastavljali model bežičnog prijenosa energije.

Radionici je prisustvovalo oko 20 učenika zagrebačkih osnovnih škola, među kojima su najbrojniji bili iz OŠ Prečko i OŠ Ksaver Šandor Gjalski iz Zagreba, koji su došli uz pratnju učiteljica i nekoliko roditelja, te predstavnici Udruge Nikola Tesla i Udruge inovatora Hrvatske.

Gospođa Silvana Svilar zahvalila je učenicima na sudjelovanju i obavijestila nazočne ljubitelje i štovatelje Nikole Tesle o „Natječaju 10. godišnje nagrade "Nikola Tesla - Genij za budućnost" i pozvala učenike da se prijave za kviz znanja o Nikoli Tesli koji će biti otvoren do 01.03.2019.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259