Radionica iz ciklusa ARHIMED ACADEMIA: Izrada ukrasne kutijice

09.01.2023


Učenici petog i šestog razreda Osnovne škole Petra Studenca iz Kanfanara 9. siječnja 2023. godine sudjelovali na radionici upotreba uporabnog predmeta „Ukrasna kutijica“ u organizaciji Hrvatske zajednice inovatora i Društva inovatora Kanfanar – Rovinj.

Na radionici učenici su se upoznali jednim od oblika intelektualnog vlasništva, industrijskim dizajnom kojim se štite prostorna ili plošna obilježja proizvoda. Upoznali su se i s primjerima grafičkog dizajna i modnog dizajna.

Nakon kratkog predavanja prof. likovne kulture Vesna Mlinar, voditeljica radionice uputila ih je u temu radionice: „Izrada ukrasne kutijice“ i pokazala im nacrte različitih kutijica koju su bili isprintani u nekoliko boja i pripremljeni za izradu. U samoj izradi kutijice učenici su koristili motoriku svojih ruku. A motivi na kutijicama su bili primjeri tradicionalne paške čipke.

Svaki učenik je izrazio svoju kreativnost u izradi kutijice i odabrao detalj s primjera paške čipke i uklopio u svoju jedinstvenu kutijicu koji su odlučili pokloniti svojim bliskim osobama.

Radionica je organizirana u okviru Programa Arhimed academia.


FOTOGALERIJU RADIONICE MOŽETE POGLEDATI NA OVOM LINKU, izvor fotografija Hrvatska zajednica inovatora

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259