TURISTIČKI INFORMACIJSKI SUSTAV ZA MOBITELE

06.02.2009

Izum se odnosi na turističko informacijski sustav za mobitele koji omogućuje krajnjem korisniku da na jednostavan način, koristeći postojeći tehnički uređaj kojim raspolaže (mobitel ima 99% ljudi), dobije onu informaciju vezanu za turističku ponudu koja ga u danom trenutku zanima, a na raspolaganju mu je cjelovita i dnevno ažurirana informacija. A sve to potpuno besplatno.

Tvrtkama koje tvore turističku ponudu, bilo direktno (hoteli, ugostitelji) bilo indirektno (proizvođači pića i sl.), nudi komunikacijski kanal koji se obraća turistima kao ciljanoj skupini. Sustav prikazuje informacije po sljedećim kategorijama: - interaktivna karta - istraži ponudu - smještaj - znamenitosti - zabava - gastro - vijesti - informacije - prezentacija izdavača Interaktivna karta, kojom korisnik upravlja tipkama na mobitelu, omogućuje vizualnu navigaciju kroz sadržaj sustava. Ovisno o razini prikaza (grad, država ili regija) karta sadrži prikaz relevantnih turističkih informacija: prometnice, znamenitosti, punktovi od turističkog interesa. Glavni izbornici i podizbornici su prikazani na način da se sve opcije vidljive na ekranu mobitela. Time korisnik može vidjeti mogućnosti koje mu sustav pruža čime se poboljšava preglednost.

Sve informacije su prikazane kroz tekst, slike i računalne animacije. Cijelo sučelje sustava je intuitivno, prikazano vizualno i postavljeno na način da korisnik može doći do željene informacije jednostavno i na više načina.

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259