Prvi poziv za prijavu nastupa na 8. Međunarodnom sajmu inovacija - ISIF 2023, ISTANBUL, 27. travnja – 01. svibnja 2023.

02.03.2023Hrvatska zajednica inovatora i Hrvatska zajednica tehničke kulture organizatori su ovogodišnjeg 6. po redu sudjelovanja hrvatskih inovatora na 8. MEĐUNARODNOM SAJMU INOVACIJA ISIF 2023, ISTANBUL, 27.travnja – 01. svibnja 2023 . Istanbulski međunarodni sajam Inovacija (ISIF) je izložba fokusirana na komercijalizaciju patenata, inovacija, novih proizvoda i tehničkih ideja koja je organizirana pod pokroviteljstvom Međunarodne federacije nacionalnih asocijacija inovatora - IFIA . To je jedan od najvažnijih sajmova na svijetu za obje strane, inovatore i investitore zbog svog geografskog položaja. Istanbul koji je jedinstven most povezivanja Europe i Azije te trgovačko središte svijeta.
Planirane B2B (business-to-business) platforme pomoći će izlagačima na komercijalizaciji svoje inovacije. Plan je Udruge inovatora Hrvatske predstaviti do 10 inovacija.

Kriterij odabira su inovacije koje su svojom kvaliteom ili inventivnom razinom, a prema ocijeni stručnjaka, tržišno izgledne uz naglasak na sve posebnosti pojedine inovacije.

UVJETI IZLAGANJA:

 • Obavezna kotizacija iznosi 750,00 Eur i uključuje izložbenu stijenu 1 m po inovaciji, izradu postera u dimenzijama 80 cm (širina) x 106 cm (visina), prijevod opisa inovacije na strani jezik (engleski i francuski) te unos u katalog izložbe.
 • Članovi i udružene članice Hrvatske zajednice inovatora ostvaruju pravo na 30 % popusta te za njih obvezna kotizacija iznosi 525,00 Eur
 • Rok plaćanja kotizacije je 7 dana nakon izdavanja ponude/računa ili najkasnije 15 dana prije početka izložbe. U slučaju nepridržavanja navedenih rokova smatrat će se da je izlagač odustao od nastupa te je u tom slučaju obvezan platiti 75 % kotizacije.

Rok za prijave:25.03.2023.

Izlagač je dužan na adresu Hrvatske zajednice inovatora (poštom ili e-mailom) dostaviti:

 • Popunjen obrazac prijave za sudjelovanje na Salonu s potrebnom pratećom dokumentacijom (tekst i slike za poster)
 • Ukoliko izlagač uz poster želi i računalnu prezentaciju, potrebno je isto najaviti najkasnije do 15. ožujka 2023.
 • Slanje Modela ili prototipa inovacije na sajam obavlja sam izlagač uz preuzimanje troškova organizacije, prijevoza i carinskih formalnosti, te ako je potrebna bilo kakva dodatna oprema ona se plaća po važećem cjeniku sajma.
 • Prijava je istodobno i ugovor te izlagač svojim potpisom na prijavi potvrđuje da pristaje na navedene uvjete izlaganja. U slučaju ispunjavanja prijave na on-line obrascu ista je pravovaljana bez pečata i potpisa i njenim ispunjavanjem izlagač pristaje na uvjete izlaganja.
 • Izlagač potpisom ove prijave jamči da je prijavljena inovacija u intelektualnom vlasništvu izlagača te preuzima punu odgovornost u slučaju moguće povrede tuđih intelektualnih prava. Hrvatska zajednica inovatora ovime odriče svaku odgovornost vezanu za status zaštite intelektualnih prava prijavljene inovacije.
 • Hrvatska zajednica inovatora (Dalmatinska 12, 10000 Zagreb, OIB: 69872404259) prati načela transparentnosti i pažljivog ravnanja s osobnim podacima u skladu s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (engl. General Data Protection Regulation – GDPR) i Zakonom o zaštiti osobnih podataka.
 • Ispunjavanjem obrazaca za prijavu u članstvo i nastup na sajmovima, konferencijama, radionicama i izložbama u našoj organizaciji na našim službenim web stranicama www.inovatorstvo.com, www.arcahr.com , korisnik se slaže s prosljeđivanjem podataka koje zakonodavstvo opredjeljuje kao osobne podatke. U ovom slučaju to su: ime i prezime, e-mail adresa, adresa, OIB, kontakt podaci te IP adresa uređaja s kojeg se prijavljuje.
 • Svi osobni podaci korišteni su isključivo u namjere izvršavanja naših usluga, anonimizirane analize te optimizaciju našeg poslovanja i nisu dostupni za javnost, osim u slučaju, kada se korisnik prijavljuje za nastup na sajmovima, konferencijama, radionicama i izložbama u našoj organizaciji koji zahtijevaju objavu tih podataka u službenom katalogu i na web stranicama Hrvatske zajednice inovatora.
 • Suglasnost za prijavu na informacije i obavijesti vezane uz događaje Hrvatske zajednice inovatora vrijedi 5 godina i obuhvaća:
 • Svu komunikaciju vezanu uz status prijave i informacije o događaju, isto kao i nakon događaja
 • Slanje ponuda i računa
 • Vođenje i obradu popisa prijavljenih posjetitelja, izradu akreditacija te unos u službeni katalog
 • Izvoženje, pohranu i obradu podataka u alatu za izvršavanje i obradu uplate kotizacije
 • U slučaju prijave manje od 6 izlagača, organizator zadržava pravo odustajanja od organizacije sudjelovanja na sajmu

Hrvatska zajednica inovatora - kontakt osoba Igor Dujmović

email: idujmovic@inovatorstvo.com

tel: +385 1 48 86 544

Datoteke uz članak
Prijava ISIF 2023. 181.94 kB
Prijava ISIF 2023. 339.00 kB

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259