PRVI POZIV ZA PRIJAVU NASTUPA NA 40. MEĐUNARODNOM SALONU

02.01.2012

Udruga inovatora Hrvatske, Hrvatska zajednica tehničke kulture  i Savez udruga inovatora Istarske županije uz potporu Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Hrvatske gospodarske komore te Hrvatske banke za obnovu i razvitak,  organizatori su ovogodišnjeg  18. po redu sudjelovanja hrvatskih inovatora na jubilarnom 40. međunarodnom salonu inovacija u Ženevi – 18. do 22. travnja 2012. Ženevski salon inovacija najprestižniji je  godišnji skup  inovatora iz cijelog svijeta.

Od godine 1995. hrvatski inovatori redovito sudjeluju na salonu polučivši pregršt odličja i priznanja. Hrvatski inovatori , njih 250 u proteklih 17 godina na salonu su izložili više od 300 inovacija. Predstavljene hrvatske inovacije po raznim kategorijama osvojile su 220 raznih medalja i 14 posebnih priznanja, (Grand-prix) i drugih odličja.

Značajka salona u Ženevi je izniman broj poslovnih posjetitelja, a najbrojniji su iz razvojnih odjela velikih koncerna i predstavnici srednjih i malih tvrtki te marketinških firmi iz cijelog svijeta koji tragaju za novim proizvodima i tehnologijama  što dodatno motivira hrvatske inovatore za sudjelovanjem na Salonu.

Organizatori Salona šalju pozive za posjet izložbi na više desetaka tisuća adresa poslovnim ljudima diljem svijeta.

I na ovogodišnjem salonu očekuje se više od  50 000 posjetitelja među kojima su, već tradicionalno najveći broj poslovnih posjetitelja njih više od 60%.

Salon se održava na osam tisuća četvornih metara, a sudjelovati će  inovatori iz pedesetak država, koje će predstaviti  više od tisuću inovacija  inovatora sa svih  kontinenata. Na izložbi sudjeluje i 20 nacionalnih zavoda  za intelektualno vlasništvo (Patentnih ureda) čiji će predstavnici svojim informacijama i savjetima pružiti pomoć zainteresiranima za zaštitu intelektualnog vlasništva u pojedinim državama.

Ovogodišnje inovacije ocjenjivat će međunarodni ocjenjivački sud kojeg  čine više od 75 stručnjaka iz 15 država, među kojima i predstavnik Hrvatske. 

Međunarodni salon inovacija "GENEVE 2012” što će se održati od 18. do 22. travnja 2012. pod pokroviteljstvom švicarske vlade, državnih vijeća Švicarske i Ženevskog kantona te Upravnog vijeća Grada Ženeve u prostorima PALEXPO i to jubilarni 40 put za redom, jedna je  od četiri najznačajnije svjetske izložbe inovacija u svijetu.

Plan je Udruge inovatora Hrvatske predstaviti do 20 inovacija. Najvažniji kriterij kod odabira treba biti predstavljanje inovacija koje svojom kvaliteteom ili inventivnom razinom prema ocijeni stručnjaka imaju tržišnu budućnost uz naglasak na sve posebnosti svake pojedine inovacije.

 

Uvjeti izlaganja:

  • Obvezatna kotizacija je 8.500,00 HRK , U kotizaciju je uključen izložbeni prostor 2 m2 (1m širine x 2 metra dubine), izrada postera 80(šir.)x 106(vis.)cm,te prijevod na strani jezik (engleski i službeni jezik zemlje domaćina) za potrebe izložbe u inozemstvu.
  • Svi članovi i udružene članice Udruge inovatora Hrvatske koji su platili članarinu za 2012 godinu ostvaruju 20 % popusta, u slučaju da udruga ili pojedinac predstavi 3 ili više inovacija ostvaruje 30 % popusta na ukupan iznos.

Rok za prijave: 04.03.2012

  • Na adresu Udruge inovatora Hrvatske poštom ili e-mailom dostaviti:
  • Popunjen obrazac – prijavu za sudjelovanje na izložbi s potrebnom pratećom dokumentacijom kopijom dokumenta iz kojega je vidljivo da je pokrenut postupak zaštite intelektualnog vlasništva  (patent, industrijsko obličje – model ili uzorak, znak razlikovanja (žig), oznake geografskog podrijetla, autorstvo)
  • Rok plaćanja kotizacije je 7 dana nakon izdavanja računa ili najkasnije 20 dana prije početka izložbe, u slučaju nepridržavanja tih rokova smatrat će se  da izlagač odustaje od nastupa, te u tom slučaju obvezan je platiti 85 % kotizacije .
  • Uz postere moguća je prezentacija putem Cd-a na PC-u. Potrebe za takvom prezentacijom najaviti najkasnije 25 radnih  dana prije početka izložbe.
  • Ukoliko izlagač želi na izložbi predstaviti prototip, model inovacije ili gotov proizvod  molimo, radi dogovora i potrebnih carinsko - prijevoznih formalnosti(ATA -KARNET) da to najavi najkasnije 25 radnih dana prije početka izložbe.
  • Gabariti modela ili prototipova ne smiju biti veći od 50x50x50 cm i trebaju biti zapakirani tako da ne može doći do oštečenja tijekom prijevoza,u slučaju  odstupanja od navedenih gabarita ne garantiramo mogućnost prevoženja i prikazivanja istih na izložbama,osim u slučaju kada autor sam organizira i snosi troškove organizacije prijevoza.
  • Udruga inovatora Hrvatske zadržava pravo promjene cijena ukoliko pristigne manji ili veći broj prijava, a izostane potpora nadležnih državnih institucija.
  • Popunjenom prijavom izlagač izjavljuje da prihvaća sve navedene uvjete izlaganja na međunarodnim izložbama u organizaciji Udruge inovatora  Hrvatske i Hrvatske zajednice tehničke kulture.

 

Udruga inovatora Hrvatske

kontakt osobe:

Igor Dujmović

email: idujmovic@inovatorstvo.com 

tel:01 4886 544

Leo Pincan

Savez udruga inovatora Istarske županije

email:savez@istarskiinovatori.hr

tel:052 219 133

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259