PRVE VIJESTI IZ GENEVE

20.04.2012

Udruga inovatora Hrvatske predstavila odabranu selekciju inovacija na 40. međunarodnom Salonu inovacija

Selekcija inovacija Udruge inovatora Hrvatske predstavljena je na 40.-tom međunarodnom salonu inovacija u Ženevi -Švicarska od 18. -22. travnja 2012.

Na salonu je 789 izlagača iz 46 zemalja s pet kontinenata predstavilo više od 1000 izložaka. Salon je samo prvog dan posjetilo i razgledalo, prema podacima organizatora,više od 8000 posjetitelja i gostiju. Hrvatske inovacije i izložbeni prostor pobudile su veliki interes poslovnih posjetitelja, a napose članovi međunarodnog ocjenjivačkog suda koji su se pomno i temeljito analizirali svaku izloženu inovaciju. Prema mišljenju Ocjenjivačkog suda Ženeva 2012, inovacije izložene na ovogodišnjem salonu, prema statističkim pokazateljima, je najuspješniji u odnosu na posljednjih deset godina. To nam je potvrdio i član međunarodnog ocjenjivačkog suda ispred Udruge inovatora Hrvatske gospodin Zoran Barišić, dipl.inž. , zamjenik direktora sektora za industriju Hrvatske gospodarske komore. Hrvatski inovatori na salonu sudjeluju osamnaesti put i to s 10 inovacija. Veliku pozornost privukle su sve hrvatske inovacije : Autonomni sustav napajanja KONČAR Instituta za elektrotehniku, ETERIK - Mobilna destilerija za ljekovito bilje tvrtke ALTPRO iz Zagreba, MBO – T tehnologija tvrtke TEHNIX iz Donjeg Kraljevca, Tračna rašpa tvrtke Roto Kruna iz Velike Gorice, Vrcaljka za med prof.dr.sc. Ivana Dadića i Damira Novakovića iz Karlovca, Med u saću autora Damira Novakovića i Roberta Stanića, CNC-stroj napravljen od dva reciklirana printera i CD-ROM-a autora - maturanta Lovre Dujnića i mentora prof. Mladena Marušića i STŠ Faust Vrančić iz Zagreba, Detektor mina i požara, Led kocka mladog inovatora Jurice Rešetara iz Samobora i Pasivna kuća mladog inovatora Josipa Barbića iz Samobora. Jurica Rešetar i Josip Babić učenici su Srednje strukovne škole iz Samobora, a veliki poticaj njihovom radu pružio im je prof. Ivan Vlainić.

Izložbeni prostor Udruge inovatora Hrvatske posjetili su Veleposlanik RH u Švicarskoj Jakša Muljačić i generalni konzul RH u Zurichu Davor Pomykalo. Naši diplomati bili su vidno oduševljeni predstavljenim hrvatskim inovacijama. Ovogodišnji nastup naših deset izabranih inovacija potpomogla je Hrvatska zajednica za tehničku kulturu, HAMAG, HBOR i Hrvatska gospodarska komora.

Što će reći stručni ocjenjivački žiri? S tim vijestima obavijestit ćemo vas pravovremeno. Nadamo se i veselimo uspješnim rezultatima!

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259