Promocija sajma AGRO ARCA 2009. na sajmu SLAVIN 2009. u Orahovici

Fotografije uz članak 4
17.03.2009

Sudjelovanje Udruge inovatora Hrvatske na sajmu je uz brojne kontakte s izlagačima i poslovnim ljudima kvalitetno iskorišteno za promociju sajma AGRO ARCA 2009 u Slatini. Sajam SLAVIN tradicionalno se održava već 16 godinu u organizaciji tvrtke "Slavonija obrtnička zadruga", Orahovica.

Cilj je sajma okupiti na jednom mjestu vinogradare, voćare, proizvođače jakih alkoholnih pića, te proizvođače i trgovce opreme i robe široke potrošnje. Glavni pokrovitelj sajma predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić u nazočnosti brojnih uzvanika otvorio je sajam.Tijekom obilaska sajma posjetio je i izložbeni prostor Udruge inovatora Hrvatske. Tom prigodom Predsjedniku Mesiću su članovi predstavničkog tima Udruge inovatora Hrvatske, Branko Horvat, voditelj projekta AGRO ARCA, Marko Abramović, tajnik Udruge vitezova hrvatskog inovatorstva i predsjednik Udruge inovatora Virovitičko - podravske županije Josip Tadić predstavili sajam AGRO ARCA 2009, što će se održati u Slatini od 17. do 19. travnja u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske i Grada Slatine. Predsjednik Mesić je izrazio želju da posjeti AGRO ARCU.

Orahovački sajam u svom sadržaju nosi jasnu poruku kako oplemeniti proizvod i komercijalno ga iskoristiti, kako plasirati na tržite proizvod koji može konkurirati na tržištu Evropske unije, a i svijeta. Razvoj kontinentalnog turizma te razvoj seoskog turizma, vinskih cesta te komercijalizacija i očuvanje kulturne i povijesne baštine kontinentalne Hrvatske. Tijekom sajma organizirano je i više stručno – tematskih skupova. Također su održane i prezentacije tvrtki izlagača iz Hrvatske i inozemstva.

16. Međunarodni sajam vinogradarstva, vinarstva i voćarstva održan je na 2000 m2 zatvorenog i 1000 m2 otvorenog izložbenog prostora, a sudjelovalo je više od dvjesto izlagača iz Hrvatske i inozemstva. Pokrovitelji Sajma bili su Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Ministarstvo turizma, Virovitičko - podravska županija, HGK – županijska komora Virovitica, Grad Orahovica. Medijski pokrovitelji sajma bili su Glas Slavonije, AGROGLAS, Slavonski radio, Radio Orahovica - IC Orahovica.

Udruga inovatora Hrvatske predstavila se na izložbenom prostoru 12 m2, gdje je zajedno s Poglavarstvom grada Slatine predstavljen promotivni materijal sajma AGRO ARCA 2009 u Slatini. Tijekom sajma predstavnici Udruge inovatora Hrvatske ostvarili su brojne kontakte tijekom kojih su predstavili AGRO ARCU 2009. Sugovornici su bili g. Milan Vanđura, tajnik HGK Županijske komore Virovitica, Božidar Jeremić tajnik HOK - Obrtničke komore Virovitičko - podravske županije, gđa. Ljubica Kravarščan savjetnica u Hrvatskom zavodu za poljoprivrednu savjetodavnu službu, Štefan Orešković predstavnik Kaerntner Messen iz Klagenfurta, Dušan Alebić glavni direktor PP Orahovica, gđa. Mirela Matijević iz marketinga Kutjevo d.d., g. Ilija Jelušić iz servisa Jelušić, g. Zdravko Jelčić predsjednik uprave Spin Valis d.d. iz Požege, te brojnim drugima izlagačima. U središtu pozornosti bile su mogućnosti izlaganja, cijene izložbenog prostora, te poslovne mogućnosti koje bi se mogle otvoriti na AGRO ARCI.

Tijekom sajma održana su i druga popratna događanja takmičarskog karaktera kao što su : spravljanje domaćih slavonskih kolača, kuhanje vinskog gulaša, a sajam je završio Vinskim balom na kojem je izabrana Vinska kraljica Slavonije i Baranje. Sudjelovanje na sajmu je uz brojne kontakte sa izlagačima i poslovnim ljudima kvalitetno iskorišteno za promociju sajma AGRO ARCA 2009 u Slatini.

Branko Horvat

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259