Promocija AGRO ARCE 2012 na Viroexpo

03.02.2012

Grad Slatina i Udruga inovatora Hrvatske najavili su ovogodišnji peti jubilarni međunarodni sajam inovacija, eko ideja, proizvoda i tehnologija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji AGRO ARCA 2012 na 17. međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2012., koji je održan u Virovitici, od 20. do 22. siječnja 2012.

Na sajmu Viroexpo ove godine sudjelovao je rekordan broj izlagača njih 730 iz 20 zemalja. Država partner sajma bila je Ukrajina.

Upravo ti pokazatelji bili su nam putokaz da u takvom okruženju predstavimo sajam AGRO ARCU 2012 i da u direktnim kontaktima pozovemo potencijalne izlagače na još jedan sajam u Virovitičko podravskoj županiji.

Promociju sajma AGRO ARCA na VIROEXPO organizirala je Silvana Svilar stručna suradnica u Udruzi inovatora Hrvatske i voditelj projekta AGRO ARCA. U promociji sajma AGRO ARCA u ime grada Slatine sudjelovala je gospođa Vera Radaš, pročelnica Ureda za gospodarstvo grada Slatine.

Sajam je otvorio ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras koji je istaknuo kako je osnivanje Ministarstva poduzetništva i obrta jasan signal kakva će biti politika Vlade u sljedeće četiri godine prema obrtnicima i poduzetnicima. Istaknuo je da je Vlada prepoznala značaj poduzetnika i obrtnika i u gospodarskom oporavku zemlje. Hrvatska Vlada, kazao je, radi na unapređenju i jačanju konkurentnosti hrvatskih poduzetnika, a cilj je ove godine uvesti red na tržištu. ". Ministar Maras naglasio je da su prioriteti Vlade, „ učiniti sve kako bi 2014. godina bila rekordna po broju stranih investitora u Hrvatsku u kojoj očekuju investicije vrijedne četiri miljarde eura, što je četverostruko više od iznosa stranih investicija u prošloj godini“. Istaknuo je da pretpristupni fondovi Europske unije ove godine poduzetnicima i obrtnicima kroz razne programe nude 10 milijuna eura, sljedeće će se godine, rekao je, iznos udvostručiti, a nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju novca će u europskim fondovima biti još više.

Na otvorenju prisutnima se obratio i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec koji je naglasio kako Hrvatska obrtnička komora značajno sufinancira nastup obrtnika na domaćim i međunarodnim sajmovima. Osigurati povoljnije poslovno okruženje za hrvatske obrtnike i poduzetnike značajno je jer se upravo u malom i srednjem poduzetništvu vidi šansa za održanje i poticanje gospodarskog rasta rekao je predsjednik Ranogajec.

Potencijalni izlagači AGRO ARCE 2012 u neposrednim razgovorima na Viroexpu uputili su riječi potpore organizatorima i neposrednim nositeljima sajma AGRO ARCE 2012, čime su još jedanput naglasili značaj sajma u funkciji unapređenja i razvitka svih segmenata poljoprivrede, prehrambene industrije i ekologije. Prigoda je to i za dodatnu afirmaciju postojećih ali i budućih poduzetnika, obrtnika ali i za mlade koji tek trebaju odabrati svoje buduće zanimanje.

Budućnost se okreće hrani i proizvodnji hrane, pa iskoristimo to !

Informaciju pripremila
Silvana Svilar, stručni suradnik

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259