PROMOCIJA AGRO ARCE 2011 U VIROVITICI NA VIROEXPO

Fotografije uz članak 4
26.01.2011

Unatoč recesiji i krizi, ovogodišnji sajam VIROEXPO okupio je veći broj domaćih izlagača, a predstavilo se i 19 stranih zemalja. Sajam je otvorila predsjednica Vlade Republike Hrvatske gospođa Jadranka Kosor koja je u svom izlaganju čestitala gospodarstvenicima na opstanku u protekle dvije krizne godine te izrazila uvjerenje da će ova godina biti bolja o čemu, kako je rekla, svjedoče podaci o rastu izvoza i BDP-a. Pozvala je čelnike općina, gradova i županija te sve gospodarstvenike da učine što više kako bi se povećao gospodarski rast.

Udruga inovatora Hrvatske i grad Slatina i ove godine su se predstavili na 16. međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede VIROEXPO u Virovitici. Bila je to prigoda da na mjestu gospodarskih susreta velikih i malih tvrtki promoviramo AGRO ARCU 2011, drugi sajam po veličini i značaju u Virovitičko podravskoj županiji. Tri dana održavanja sajma obilježili su brojni poslovni susreti i kontakti. Promotivni materijali AGRO ARCE 2011. podijeljeni su izlagačima VIROEXPO-a koji su u velikoj mjeri iskazali namjeru sudjelovati i na sajmu AGRO ARCA. Za vrijeme trajanja sajma nakana nam je bila i AGRO ARCU 2011 što više približiti zainteresiranim novim izlagačima kako bi prepoznali svoj interes, ali i susresti se s izlagačima koji AGRO ARCU prate od njenog početka.

U poslovnim razgovorima sa stranim delegacijama prepoznali smo njihov interes za odražavanje specijaliziranog sajma eko inovacija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji što je ujedno i glavno obilježje sajma AGRO ARCA. Dogovoren je poslovni susret s predstavnicima Češkog veleposlanstva i nastavak razgovora u Zagrebu. Na izložbenom prostoru Grada Slatine i Udruge inovatora Hrvatske posjetio nas je i voditelj Ureda za područja od posebne državne skrbi pri Hrvatskoj gospodarskoj komori gospodin Josip Laća iz grada Knina, s kojim je obavljen preliminarni razgovor na temu Knin – grad partner ovogodišnjeg sajma AGRO ARCA 2011.

U poslovnim razgovorima i promociji AGRO ARCE 2011 sudjelovali su predstavnici Udruge inovatora Hrvatske, Vojislav Raušević, glavni tajnik i Silvana Svilar, stručni suradnik, a ispred grada Slatine pročelnik Ureda gradonačelnika Radenko Pavić i Marin Kokorić, viši stručni suradnik iz Službe za gospodarstvo i razvoj.

Pripremili:
Vojislav Raušević
Silvana Svilar

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259