Promjene u društvu inovatora Varaždinske županije

Fotografije uz članak 7
01.03.2010

OBILJEŽEN SJAJAN JUBLEJ – 25. OBLJETNICA RADA I IZABRANO NOVO ČELNIŠTVO DRUŠTVA INOVATORA VARAŽDINSKE ŽUPANIJE

Josip Kužir izabran za novog predsjednika Društva inovatora Varaždinske županije.

U prostorima zajednice tehničke kulture Varaždinske županije 24. veljače 2010. održana je Izborna skupština Društva inovatora Varaždinske županije.

Uz nazočnost više od 50 članova i gostiju dosadašnji predsjednik Društva inovatora Varaždinske županije mr. sc. Stjepan Ozimec otvorio je sjednicu Skupštine i u nadahnutom izlaganju istaknuo najznačajnije događaje u 25. godina rada i aktivnosti Društva.

Prisjetio se prve izložbe inovacija Varaždinske županije INOVAR 94 koja je održana u sportskoj dvorani INOVAR-a 2000, ljetnih radionica s učenicima i profesorima, Male akademije ARHIMED, Škole kreativnog razmišljanja, nastupa na izložbama ARCA- Zagreb, AGRO ARCA – Slatina, Suvenir ARCA - Zagreb, INVENTUM – Ilok, IKA – Karlovac, GENEVA, IENA, EUREKA.

Tijekom svih tih godina članovi Društva inovatora Varaždinske županije svoje su uspjehe okrunili sa 62 medalje od bronce do zlata i ne malim brojem posebnih nagrada. Stjepan Ozimec se prisjetio i inovatora koji su cijelo vrijeme bili potpora Društvu i koji su svojim aktivnostima i rezultatima uspješno pronosili glas o DIVŽ. Prvom predsjedniku na kvalitetnom i uspješnom vođenju Društva zahvalili su se i najstariji član, inovator, Ivan Bajsić, u ime mladih inovator Ivan Pajtak, te dugogodišnji član društva Mladen Jambrošić. Prof. Ozimecu riječi zahvale uputio je dr. Darko,Novosel. Zahvalio je na poticaju, na pozitivnoj energiji koja je uvijek zračila iz gospodina Ozimeca, na predanom radu u Društvu u kojeg je uložio sav svoj kreativni potencijal. Zahvalio mu se na pruženoj potpori u komercijalizaciji projekta Valmont koji rješava problem mucavosti. Dr. Novosel je istaknuo kako se je u svom stručnom radu uz prof. Ozimeca stasao i sazrijevao. Čestitkama se pridružio i glavni tajnik Udruge inovatora Hrvatske Vojislav Raušević. Izrazio je zadovoljstvo što je u Varaždinu sačuvan inovatorski sustav u svim fazama stvaranja i razvoja Hrvatske države. Veliku zaslugu za to svakako ima prof. Ozimec.

Izrazio je zahvalnost i svim članovima Društva na dosegnutim rezultatima i brojnim aktivnostima Udruge koji su bili prepoznati i u Udruzi inovatora Hrvatske. Naglasio je da je iskustvo mr. Ozimeca iznimno i čije dosege ćemo i dalje koristiti.

U daljnjem radu sjednice Radno predsjedništvo iznijelo je prijedloge novih članova Izvršnog odbora, Nadzornog odbora i predsjednika kao i izmjene Statuta. Glasovanjem izabrana su tri nova člana Izvršnog odbora u sastavu Goran Kanižaj, Štefica Španić i Alen Šlibar. U Nadzori odbor izabrani su Nevenka Varga Bezek, Ivan Pajtak i Andrea Balaško. Nazočnima su se predstavila sa svojim programima i dva kandidata za predsjednika Društva i to Stanko Bezek i Josip Kužir.

Glasovanjem za novog predsjednika izabran je Josip Kužir, a Stanko Bezek za zamjenika predsjednika. Na skupštini je predstavljana i nova knjiga Stjepana Ozimeca „Uspješni hrvatski inovatori“ čije je tiskanje ostvareno uz potpore Društva inovatora Varaždinske županije i Udruge inovatora Hrvatske. To vrijedno djelo predstavio je mr. sc. Eduard Vargović naglasivši da je tijekom njezinog stvaranja do punog izražaja došla kreativnost i lucidnost autora. Edicija je podijeljena u više područja. Tekst je pisan jednostavnim jezikom, precizno, jasno, ali kroz cijelu knjigu autor vodi brigu i o tome kako razvijati i poticati kreativnost čitatelja. Posebno je istaknuo da je autor na svoj način, ovom knjigom „vratio“ dug prema inovatorima i svom životnom opredjeljenju. Obveza je svih nas pronaći svoj način kako bi se dalje razvijali u tom smjeru i kako ćemo njegovati i poticati kreativnost. Godine donose iskustvo i mudrost što je vidljivo, posebice iz autorovog uvoda, ali i knjige u cjelini.

Silvana Svilar

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259