PROJEKTI: I VI MOŽETE BITI BOLJI – BE BETTER!

19.02.2015

„Temelj svega su znanje, inovativnost i izvrsnost, a i to se mora potaknuti i naučiti“, misao je vodilja Vladimira Mihajlovića, urednika časopisa Poduzetnik i pokretača projekta Biti Bolji – Be Better za edukaciju i promociju poduzetništva i obrtništva namijenjenog učenicima srednjih škola u Hrvatskoj. Projekt se provodi od 2013. godine diljem Hrvatske, a cilj mu je upravo potaknuti mlade na učenje, stjecanje vještina i znanja, razvoj kreativnih sposobnosti te poticanje pozitivnog odnosa prema poduzetništvu i inovativnim idejama.

„Naša je odgovornost poticati mlade na učenje poduzetničkih vještina, shvaćanje suštine poduzetništva, poticanje stvaralaštva, izvrsnosti i inovativnosti i aktivno sudjelovanje u području održivog razvoja. Nijedno se društvo ne može razvijati bez utjecaja mladih koji će dati doprinos ukupnom razvoju društva“, objašnjava Mihajlović motiv pokretanja projekta.

U projekt se do ove godine uključilo 2900 učenika iz 22 srednje škole. U planu su edukativne i motivacijske radionice, razgovori, tribine poduzetnika i poznatih osoba, razmjene učenike, info točke u školama tzv. Info Poduzetnici. „Kako pokrenuti poduzetničku djelatnost“, „Želim biti – Okrijmo sebe“, „Poduzetnik u EU“, „Mladi i izazovi današnjice“, „Volontiram, cijenim, vrijedim“ samo su pak neke od tema o kojima će se kroz aktivnosti govoriti.

U projekt su zasad uključene četiri udruge, Savez LEO klubova – district 126 Hrvatska, Udruga Fair Trade iz Bala, Centar za prosperitet i razvoj Đakovo i Udruga Biti Bolji iz Osijeka, a podršku su mu dali i Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora, HAMAG INVEST danas HAMAG-BICRO, Udruga inovatora Hrvatske te brojne uspješne i poznate osobe poput Mire Gavrana, Gorana Grgića, Sandre Lončarić Tankosić, Jelene Radan, Danijele Pintarić, Mire Aščića i drugih.

Organizatori pozivaju i druge da im se priključe, prvenstveno poduzetnike i obrtnike te lokalne zajednice i institucije koje podržavaju poduzetništvo poput poduzetničkih centara, inkubatora i tehnoloških parkova.

„Ne želimo mladima ništa nametati, već im kroz program dajemo mogućnost da odaberu ono što žele naučiti, vidjeti i isprobati. Uvjeren sam da će naš projekt pridonijeti rađanju novih generacija uspješnih poduzetnika, umjetnika, novinara, znanstvenika otvorenih za nove ideje i inovacije“ zaključuje Mihajlović.

Više o projektu Biti Bolji – Be Better možete vidjeti OVDJE.

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259