Prijem novih kolektivnih članica u članstvo Udruge inovatora Hrvatske

09.06.2020
Na sjednici Izvršnog odbora Udruge inovatora Hrvatske održane 02. lipnja 2020. u Donjem Kraljevcu u prostorima tvrtke TEHNIX d.o.o. u članstvo Udruge inovatora Hrvatske primljeno je 10 fakulteta (Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Rudarsko-geološko-naftni fakultet, Metalurški fakultet, Građevinski fakultet , Fakultete prometnih znanosti, Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, Grafički fakultet, Šumarski fakultet), sastavnica Zagrebačkog sveučilišta i Sveučilište u Zagrebu. Predsjednik Ivan Bračić je rekao da smo to dugo priželjkivali i da se veoma radujemo da se dugogodišnja suradnja s prorektorom Miljenkom Šimpragom nastavila na ovakav način. Njegova promocija inovatorstva i Udruge inovatora Hrvatske na Sveučilištu i fakultetima doprinijela je učlanjenju velikog broja fakulteta i Sveučilišta.

Vjerojatno će se sada otvoriti put i drugim sastavnicama Zagrebačkog sveučilišta da slijede primjer fakulteta koji su pristupili članstvu. Udruga inovatora Hrvatske je iznimno ponosna da u svom sastavu članstva sada ima 10 sastavnica Zagrebačkog sveučilišta i instituciju Sveučilišta.

Miljenko Šimpraga, prorektor za inovacije rekao je da 15 godina surađuje s Udrugom inovatora Hrvatske, kroz sudjelovanje na ARCI, pa ostalim sajmovima, izložbama u svijetu i kroz razna predavanja. U tom periodu fakulteti su se pokazali dosta aktivni i na Sveučilištu je u suradnji s rektorom Sveučilišta gospodinom Damirom Borasom počeo promovirati inovacije kao treću misiju Sveučilišta. Visoku znanost, obrazovanje i inovacije uvijek naglašavaju kao treću misiju Sveučilišta. Mišljenja je da će ulaskom fakulteta i samog Sveučilišta u Udrugu inovatora Hrvatske nastaviti još kvalitetniju suradnju, kroz projekte fakulteta, promociju, inovacije i suradnju iza koje svi stojimo i da će ta suradnja dati svoj doprinos i gospodarstvu.

Tvrtka TEHNIX d.o.o., koja nam je i ovaj put pružila gostoprimstvo je također dugogodišnji član Udruge inovatora Hrvatske i ona je jedan od primjera uspješne suradnje sa sastavnicima Zagrebačkog sveučilišta i Akademije tehničkih znanosti.

CIJELU FOTO GALERIJU MOŽETE POGLEDATI OVDJE

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259