PREDSTAVNICI UIH-A NA SASTANKU S POLJSKOM DELEGACIJOM IZ ŚWIĘTOKRZYSKOG VOJVODSTVA

26.05.2015

Delegacija Udruge inovatora Hrvatske
i Świętokrzyskog vojvodstva, Poljska

Na poziv voditelja Odjela za promociju trgovine i ulaganja Veleposlanstva Republike Poljske u Zagrebu, ministra savjetnika Mareka Łyżwe, predsjednik Udruge inovatora Hrvatske Marko Bubaš, predstavnik UIH-a u Svjetskoj federaciji nacionalnih organizacija inovatora IFIA Zoran Barišić i stručni suradnik i voditelj projekata u Udruzi Igor Dujmović susreli su se s 22. svibnja ove godine s poljskom delegacijom iz Świętokrzyskog vojvodstva.

Tema razgovora bila je poticanje i promicanje suradnje hrvatskog i poljskog inovativnog gospodarstva temeljem strategija pametnih specijalizacija. Predsjednik UIH-a Marko Bubaš nazočne je upoznao s misijom i vizijom Udruge i međunarodnim projektima u kojim je Udruga ključni dionik. Predsjednik Bubaš delegaciji je predstavio i neke od tvrtki perjanica hrvatskog inovativnog poduzetništva, zainteresiranih za suradnju s odgovarajućim poljskim tvrtkama u financiranju projekata iz EU fondova.


Delegacija Udruge inovatora Hrvatske
i Świętokrzyskog vojvodstva, Poljska

S obzirom da je Poljska razvila projekte i alate za korištenje sredstava iz fondova EU koji su posljedica poljske strategije pametne specijalizacije koja je na snazi već dulje vrijeme, Udruga inovatora Hrvatske iskazala je interes za njihovim dosadašnjim iskustvima budući da je Hrvatska strategija pametne specijalizacije kao temeljni dokument za povlačenje odgovarajućih EU sredstava u fazi donošenja.

Dogovoreno je da će se, s obzirom da je ovo prvi uvodni razgovor, nastaviti daljnji razgovori o smjernicama i projektima, a već prva prilika za to je Međunarodna izložba inovacija IWIS u Varšavi.

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259