Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio Izaslanstvo Udruge inovatora Hrvatske

11.07.2012

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je 26. lipnja 2012 godine izaslanstvo Udruge inovatora Hrvatske koje je predvodio prof.dr.s.c Stjepan Car, predsjednik Udruge. U izaslanstvu Udruge bili su prof. Ivan Roštaš, gradonačelnik Grada Slatine, Zvonimir Viduka direktor tvrtke ALTPRO iz Zagreba i Vojislav Raušević, glavni tajnik Udruge.

Predsjednik udruge prof. Car izvjestio je Predsjednika Josipovića o dosegnutim rezultatima 5. jubilarog sajma AGRO ARCA 2012 održanog u Slatini od 4.-6. svibnja 2012 te o brojnim inovatorskim temama i problematici rada Udruge.

10. međunarodna izložba ARCA i obilježavanje 55 obljetnice organiziranog inovatorstva u Republici Hrvatskoj što će se održati u Zagrebu od 10. – 13. listopada 2012. događanja su koja su kod Predsjednika Josipovića izazvala posebnu pozornost. Unatoč brojnim državničkim obvezama, Predsjednik Josipović iskazao je interes i za sudjelovanjem u pojedinim protokolarnim programima izložbe ARCA 2012.

prof. Ivan Roštaš ukratko se osvrnuo na održani sajma AGRO ARCA u Slatini. Izvjestio je Predsjednika i o složenim gospodarskim prilikama u Gradu Slatini te o Projektima i Programima s kojima bi Grad Slatina mogao bitno promjeniti svoju gospodarsku strukturu.

Zvonimir Viduka direktor tvrtke ALTPRO iz Zagreba upoznao je Predsjednika Josipovića o osvojenoj Velikoj nagradi AGRO ARCA 2012 u Slatini za inovaciju ETERIK – Mobilni UREĐAJ ZA PRERADU ETERIČNOG ULJA. Inovacija je na sajmu izazavala veliku pozornost posjetitelja i poslovnih ljudi te su uspostavljeni i konkretni poslovni kontakti. Gospodin Viduka se osvrnuo i na inovativni pristup koji njeguje u svojoj poduzetničkoj tvrtki koja je prepoznata u više od četrdeset zemalja svijeta. Unatoč brojnim problemima Sigurnosni uređaji za željeznicu polako ali sigurno osvojaja i domaće tržište zaključio je gospodin Viduka.

Glavni tajnik Udruge Vojislav Raušević izvjestio je predsjednika o strukturi i broju članova i članica Udruge inovatora Hrvatske. Obilježavanje 55. obljetnice organiziranog inovatorstva u Republici Hrvatskoj je izniman događaj na kojega smo u Udruzi silno ponosni. Svečanasjednica održati će se u sklopu programa međunarodne izložbe inovacija ARCA 2012 zaključio je Raušević.

Prof. Car je na kraju zahvalio Predsjedniku Josipoviću na iskazanom interesu za inovatorske teme i prijamu izaslanstva Udruge inovatora Hrvatske.

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259