PREDSJEDNIK JOSIPOVIĆ URUČIO ODLIKOVANJA, ČLAN UIH-A IVAN BRAČIĆ ODLIKOVAN ZA GOSPODARSTVO

Fotografije uz članak 5
10.02.2015

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović odlikovao je Redom Danice hrvatske s likom Blaža Lorkovića Ivana Bračića, poduzetnika i vlasnika poznate inovativne tvrtke PIP, članice Udruge inovatora Hrvatske. Ovo je odlikovanje Ivanu Bračiću uručeno za osobite zasluge za gospodarstvo i poticanje gospodarskog i društvenog razvitka Republike Hrvatske.

Predsjednik Josipović odlikovanja i priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama u Republici Hrvatskoj, među kojima i ovom poznatom inovatoru i poduzetniku, uručio je 9. veljače ove godine. “Želim da i u svom daljnjem radu i životu učinite još puno dobrih djela i da prijateljstvo i ljubav koju njegujete prema našim ljudima i domovini i dalje bude moto vašeg rada”, rekao je tada predsjednik Josipović čestitajući odlikovanima.

Za promicanje ugleda i razvoj pojedinih područja u Hrvatskoj predsjednik je odlikovao i dr. Johannesa Kyrlea, za razvijanje i izgradnju iznimno dobrih odnosa između Republike Hrvatske i Republike Austrije te višegodišnji osobni doprinos u pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, glumca Relju Bašića za osobite i dugogodišnje zasluge stečene promicanjem međunarodnog položaja i ugleda Republike Hrvatske u području kulture i dramske umjetnosti u Republici Hrvatskoj i u svijetu, Milku Milinković za dugogodišnje zasluge u području paraolimpijskog sporta i postignutih vrhunskih sportskih rezultata, akademika Ejupa Ganića, bosanskohercegovačkog političara za osobite zasluge stečene promicanjem međunarodnog položaja i ugleda Republike Hrvatske i njezinih odnosa s drugim državama.

Odlikovani su i Aleksandra Ptičar, maestro Siegfried Wolfgang Feigl i maestro Josip Deglˈ Ivellio za osobite i višegodišnje zasluge za kulturu, plesnu i glazbenu umjetnost, čuvanje, njegovanje i širenje autentičnih izričaja hrvatskih narodnih plesova, običaja i glazbe te njeno promicanje u Republici Hrvatskoj i u svijetu, Jovica Škaro, za osobite i višegodišnje zasluge za kulturu i izniman doprinos na području glazbenog, pedagoškog i umjetničkog stvaralaštva i rada s djecom i mladina, njegovanju svijesti o kulturnom nasljeđu te njenom promicanju u Republici Hrvatskoj i u svijetu, gimnastičar Marijo Možnik za izniman sportski uspjeh ukupnog pobjednika Svjetskog kupa u gimnastici na preči za 2010., 2013. i 2014. godinu te dr. sc. Sanja Tarczay za osobite zasluge za socijalnu skrb i promicanje moralnih društvenih vrijednosti te priznavanje i stvaranje okruženja za kvalitetno življenje gluhoslijepih osoba u Republici Hrvatskoj.

Povelju Republike Hrvatske predsjednik Josipović uručio je i Zadružnom savezu Dalmacije, Hrvatskom inženjerskom savezu, Hrvatskom poljoprivrednom zadružnom savezu, Hrvatskom gimnastičkom savezu, Edukacijsko–rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te Zajednici saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH.

Fotografije: Ured Predsjednika RH, Filip Širanović, službeni fotograf.

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259