Predsjednik Hrvatske zajednica inovatora prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga posjetio je riječke inovatore

31.05.2022

Domaćin je bio predsjednik Saveza udruga inovatora Rijeka, g. Mladen Štajduhar. Na susretu su bili prof.dr. Darko Manestar, dopredsjenik UI INovaMedica, g. Bela Nemet, predsjednik IPC Inovacijsko-poslovnog kluba, g. Vedran Šarlija, predsjednik UI Tehnološki centar, te tajnik saveza g. Željko Ugrin.
Predsjednik Šimpraga upoznat je sa bogatom poviješću razvoja inovacijske djelatnosti na ovim prostorima, kao i sadašnjim aktivnostima Udruga, te problemima koje imaju u svom radu uz nedostatne izvore financiranja. Potaknuta su pitanja sustavnije potpore inovatora na polju zaštite intelektualnog vlasništva i komercijalizaciju inovacija, kroz kreiranje novih oblika povezivanja s Hrvatskom zajednicom inovatora.

Na Građevinskom fakultetu g. Šimpraga i g. Štajduhar susreli se s dekanom prof.dr. Mladenom Bulićem te razmotrili organizacijska pitanja 6. AdriaTech-a – specijalizirane izložbe inovacija u građevinarstvu koja će se na fakultetu održati od 24.-28. listopada 2022. Izložbu organizira SUIR, a HZI i Građevinski fakultet su suorganizatori. U projekt se, kao suorganizator, uključila Udruga građevinskih fakulteta Hrvatske. HZI će za vrijeme izložbe organizirati Inovacijski forum o inovacijama u građevinarstvu.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259