Predavanje: Predrag Pale govorio o kreativnosti u školama

Fotografije uz članak 3
15.03.2017

U ciklusu predavanja „Kako razviti kreativnost i inovativnost svakog pojedinca“ Udruga inovatora Hrvatske i Udruga Nikola Tesla – Genij za budućnost organizirali su predavanje profesora Predraga Palea s temom „Kako ne uništiti kreativnost“. Predavanje je održano 14. ožujka u dvorani Hrvatske zajednice tehničke kulture u Zagrebu.

Na predavanju, kojem su nazočili profesori srednjih škola, psiholozi i inovatori, profesor Pale je govorio o kreativnosti za koju smo, kako je rekao, često u dvojbi je li riječ o talentu ili vještini.

Profesorima je poručio da učenike moraju učiti kako se prilagoditi pojedinim situacijama i kako misliti, a ne što misliti. „Učenicima moramo postavljati pitanja, zadavati projektne zadatke, navoditi ih na suradnju, zadavati probleme, poticati na traženje, vježbati pamćenje. Moramo im dozvoliti da pogriješe, čak ih i navesti na to“ rekao je Pale na predavanju dodajući i kako u razredima treba stvoriti uvjete da učenici budu kreativni. Preduvjet za to je, kaže ovaj profesor, da i svaki učitelj i profesor potiče i razvija vlastitu kreativnost.

Inspirativno predavanje Predraga Palea izazvalo je veliko zanimanje prisutnih, pa se tako i s predviđenih 60 minuta produžilo na 120 minuta.

Profesor Predrag Pale je predavač na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, pokretač je CARNET-a, suosnivač Udruge nacionalnih akademskih računalnih mreža (Central and Eastern European Networking Association – CEENet) i član Life Long Learning Akademije ili škole za cjeloživotno učenje. Djeluje kao konzultant i projektant, edukator i predavač u području informacijskih sustava i obrazovanja te je autor brojnih znanstvenih i drugih stručnih radova.

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259