Predavanje: "Inovacije - garancija budućeg razvoja"

14.11.2021

prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga
predsjednik Udruge inovatora Hrvatske

U sklopu projekta Nikola Tesla Poduzetnički centar kojega zajednički provode Karlovačka županija, Grad Karlovac, Poduzetnička zona Korana i Gimnazija Karlovac održan je promotivni događaj Inovacije – garancija budućeg razvoja koji je održan u Karlovcu 10. studenog 2021.

U okviru događanja predsjednik Udruge inovatora Hrvatske, prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga održao je interaktivno predavanje na temu: „Zašto inovacije“.

U svom predavanju prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga naglasio je važnost i značaj inovacija koje su u razvijenim zemljama i EU-e i svijeta već desetljećima ključne za konkurentnost u globalnom gospodarstvu jer osiguravaju održivi rast i veću zaposlenost. Inovacije pomiču granice znanja, a njihova komercijalizacija postaje ključni izvor dinamičnog poboljšavanja produktivnosti za napredna gospodarstva. Istaknuo je da Hrvatska mora postati inovativna, konkurentna i prepoznatljiva.

Nakon uvodnog predavanja predstavili su se poznati karlovački inovatori: Ivica Mikšić, Marko Marković, Domagoj Boljar i Albert Gajšak.

Svi su ispričali svoje inspirativne priče i istaknuli da su im svima sami počeci u inovatorstvu bili izrazito izazovni, teški i mnogo puta nisu bili prepoznati. Danas iza njih stoje poznate inovacije u Hrvatskoj i svijetu, izrasli su u poznate tvrtke, ali i dalje su puni ideja, kreativni i nadasve inovativni.FOTOGALERIJU MOŽETE POGLEDATI NA OVOM LINKU

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259