Poziv na radionicu za djecu i mlade „Tesla i ja: dizajn inicijala N i T, 3D T-shirt“

29.03.2018

„Tesla i ja: dizajn inicijala N i T, 3D T-shirt“ naziv je radionice koja će se održati u ponedjeljak 9. travnja 2018. godine u 17 sati u dvorani Hrvatske zajednice tehničke kulture (Dalmatinska 12, Zagreb) u okviru ciklusa predavanja i radionica „Kako razviti kreativnost i inovativnost svakog pojedinca“ kojeg organiziraju Udruga inovatora Hrvatske i Udruga Nikola Tesla – Genij za budućnost.

Radionica je namijenjena djeci i mladima uzrasta od šest do 15 godina, a sastoji se od teorijskog i praktičnog dijela. U uvodnom dijelu predavanja sudionici radionice poslušat će interaktivno i dinamično predavanje o veličini i uzbudljivosti Teslinih izuma i doznati sve o pojmu inicijal i to kroz nekoliko primjera inicijala iz iluminiranih rukopisa hrvatske baštine poput Hrvojevog misala i Misala kneza Novaka te će se upoznati s pojmom dizajn odjeće i izrazom T-shirt kroz nekoliko primjera dizajna majica kratkih rukava. Uvodni dio služi kao poticaj za dječji likovni iskaz, budući da će u drugom dijelu radionice sudionici i sami izrađivati skice i crteže inicijala N i T koristeći tehnike crtanja mekom bijelom olovkom i uljnim pastelom na crnom papiru te 3D oblikovanjem tvrdog papira u boji.

Radionicu će voditi Mirjana Tomašević Dančević, mag. educ. art., mag. hist. art., mag. educ. philol. angl., nastavnica u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu i likovna umjetnica, predsjednica udruge HRV-InSEA.

Profesorica Tomašević Dančević dobitnica je brojnih nagrada i priznanja među kojima i Državne nagrade Ivan Filipović za 2012. godinu za iznimna postignuća u odgojno-obrazovnom području te El Bassiouny InSEA Award 2016., nagrade koju za iznimne doprinose struci i društvenoj zajednici u vidu kontinuiranog rada i primjenjivih metoda u području obrazovanja putem umjetnosti dodjeljuje Međunarodno društvo za obrazovanje putem umjetnosti – InSEA.

Radionica je besplatna za sudjelovanje.

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259