Poziv na međunarodne izložbe inovacija ARCA i AGRO ARCA

15.10.2017
Zadovoljstvo nam je pozvati vas na jubilarnu 15. međunarodnu izložbu inovacija ARCA 2017. i 9. međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji koje će se održati od 19. do 21. listopada u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske i u suradnji sa suorganizatorima Međunarodnom federacijom nacionalnih saveza inovatora IFIA, Sveučilištem u Zagrebu, Hrvatskom zajednicom tehničke kulture i Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom, partnerom Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG-BICRO te pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske gospodarske komore. Generalni pokrovitelj je KONČAR – Elektroindustrija d.d.

Na izložbi i sajmu inovacije će predstaviti poduzetnici, akademska i znanstvena zajednica te pojedinci i istraživački timovi okupljeni oko nacionalnih udruženja iz Hrvatske te Europe i svijeta - Irana, Libanona, Kine, Poljske, Mađarske, Rumunjske, Slovenije, Srbije i BiH. Riječ je inovacijama iz različitih područja ljudskog rada, od znanosti, tehnologije, elektrotehnike, preko medicine, poljoprivrede, prehrane do rekreacije i zabave, njih oko 150.

Središnje događanje popratnog programa ove je godine panel rasprava „Inovacije u doba digitalne transformacije“ (20. listopada, od 11:00 do 12:30 sati) u kojoj će sudjelovati Đuro Horvat iz tvrtke Tehnix d.o.o., Zvonimir Viduka iz tvrtke Altpro d.o.o., prof.dr. sc. Miljenko Šimpraga, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu te dvojica uspješnih mladih inovatora Ivan Golubić i Luka Grgar. Moderator i uvodničar panela je prof.dr.sc. Velimir Srića. Dio popratnog programa namijenjen je mladima, učenicima osnovnih i srednjih škola - predavanje „Tehničke inovacije i mladi“ Zvonimira Vađona iz I. tehničke škole Tesla (20.10.2017. u 10 sati) i natjecateljska Raspberry Pi radionica „Poveži i umreži“ Hrvatskog robotičkog saveza (19.10.2017. u 12 sati) na kojoj će najuspješniji sudionik osvojiti mikroračunalo.

Cilj ovih događanja jest na jednom mjestu predstaviti domaće i strane inovacije, povezati sve subjekte inovacijskog lanca i nastaviti razvijati inovacijsku kulturu u Hrvatskoj. Jedna od važnih zadaća izložbe i ove je godine povezivanje inovatora i poduzetnika sa znanstvenom i akademskom zajednicom na stvaranju inovativnih i konkurentnih proizvoda i usluga. Izložba će 19. i 20. listopada biti otvorena od 10 do 18 sati, a 21. listopada do 15 sati kada će biti zatvorena svečanim programom dodjele nagrada. Ulaz na sva događanja je besplatan. U proteklih 15 godina ARCA je bila mjesto koje je otkrivalo nove ideje, projekte te inovativne proizvode i usluge jedinstvene u zemlji i svijetu i stvaralo uspješne poduzetničke i inovatorske priče. Već 15 godina izložba je i priča o gospodarskom optimizmu, invenciji i stvaranju. Tako će biti i ove jubilarne 15. godine.

Pozivamo i Vas da nam se pridružite!


Program

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259