Pobjednik 23. natječaja za najbolju inovaciju Dalmacije

Fotografije uz članak 3
06.08.2010

ROKI – POBJEDNIK 23. NATJEČAJA ZA NAJBOLJU INOVACIJU DALMACIJE

Na redovitoj godišnjoj skupštini Društva inovatora DIATUS iz Splita prihvaćena su izvješća o radu Društva u 2009. godini te program rada u 2010.

U uvodnom izlaganju, predsjednik Društva Ante Zekić posebno je istaknuo da su unatoč krize i značajno smanjenih prihoda svi zacrtani programi u 2009. provedeni. Takvom uspjehu, kako je rekao značajno je pridonijelo i racionalno gospodarenje sredstvima u prijašnjim godinama te su zbog toga nađene financijske zalihe kojima su pokrivene razlike u prihodima i rashodima čime je omogućeno da se 2009-ta završi bez gubitaka.

Za ovu godinu sva pozornost bit će usmjerena na dva najvažnija programa, sudjelovanje dalmatinskih inovatora na 8. ARCI u Zagrebu, te radu Savjetovališta.

Članovi Skupštine jednoglasno su podržali takvo usmjerenje, te prihvatili KODEKS Udruge inovatora Hrvatske.

U svečanom dijelu Skupštine proglašeni su rezultati 23. Natječaja za najbolju inovaciju Dalmacije i uručene diplome i plakete. Na ovogodišnjem 23. natječaju, koji Društvo inovatora DIATUS Split organizira svake godine, sudjelovalo je 32 inovatora s ukupno 38 inovacija.

Na temelju dostavljene dokumentacije i navedenih kriterija, te četiri održane sjednice, Stručni odbor je kategorizirao i ocijenio radove i predložio strukturu i broj dobitnika, a Izvršni odbor, na sjednici održanoj 15. srpnja 2010., donio odluku o pobjednicima natječaja.

Priznanje za sudjelovanje: dobilo je 9 autora za 12 inovacija. Posebno priznanje: dobilo je 7 autora za 7 inovacija. Zlatnu, srebrenu i brončanu diplomu u kategoriji IDEJE – dobilo je 4 autora za 4 inovacije. Zlatnu, srebrenu i brončanu diplomu u kategoriji NOVI PRIZVODI – dobilo je 5 autora za 5 inovacija. Zlatnu, srebrenu i brončanu diplomu u kategoriji RACIONALIZACIJE – dobilo je 5 autora za 5 inovacija. Zlatnu, srebrenu i brončanu diplomu u kategoriji TEHNIČKO-TEHNOLOŠKA UNAPREĐENJA – dobilo je 4 autora za 4 inovacije.

Zlatnu, srebrenu i brončanu diplomu u kategoriji IZUM – nema dobitnika

ZLATNU PLAKETU, kao sveukupni pobjednik 23. natječaja za najbolju inovaciju Dalmacije, dobili su SVEUČILIŠTE U ZADRU kao prijavitelj i autori: voditelj projekta: mr. sc. PETAR ČOVO, suradnici: dr.sc. Bojan Biočina, dr. sc. Bojan Jerbić, dr. sc. Toma Udiljak, mr. sc. Željko Goja, Petar Ćurković, dipl. ing., Tomislav Staroveški, dipl. ing., dr. med. Karlo Obrovac, te konzultanti: dr. med. Tihomir Dunatov, mr. sc. Tihomir Mulc, dr. sc. Hrvoje Zorc za inovaciju „Prototip robotskog sustava za asistiranje u kirurgiji – ROKI“

Za dugogodišnju vjernost i doprinos razvoju inovatorstva Izvršni odbor dodijelio je POVELJU DIATUS-a ANTI GALIĆU, Split

Pokrovitelj 23. natječaja za najbolju inovaciju Dalmacije bila je tvrtka BANKO d.o.o. iz Splita koja uspješno proizvodi i plasira na tržište inovaciju koja je bila pobjednik Natječaja.

Organizaciju i provedbu 23. javnog natječaja za najbolju inovaciju Dalmacije, pored vlastitih sredstava, pomogla je i Županija splitsko-dalmatinska.

Na kraju se predsjednik DIATUSA zahvalio na razumijevanju i novčanoj potpori svima koji su spoznali korist od tog tradicionalnog javnog natječaja za najbolju inovaciju Dalmacije. Ovim natječajem, posebno je naglasio, DIATUS na najbolji način potiče inovatorstvo i stvaralaštvo, kako u dalmatinskim županijama, tako i cijeloj Hrvatskoj.

Pozvao je sve dalmatinske inovatore da sudjeluju i na 24. javnom natječaju za najbolju inovaciju Dalmacije kojeg će DIATUS uskoro objaviti te obavijestio sudionike Skupštine o pripremama i radu na dokumentaciji za izdavanje posebnog Zbornika prigodom 25-og jubilarnog natječaja za najbolju inovaciju Dalmacije koji će se tiskati tijekom 2012. godine kako bi ovaj značajni projekt bio lijepa uspomena svim inovatorima, dosadašnjim sudionicima na DIATUS, ali i putokaz mladim generacijama.

Informaciju pripremili:
Pavao Havliček i Ante Zekić

Datoteke uz članak
Odluka o pobjednicima 23.natječaja za najbolju inovaciju Dalmacije 104.20 kB

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259