Otvorena 14. izložba inovacija Karlovac - IKA 2021.

22.09.2021
Jučer je u Karlovcu svečano otvorena 14. Izložba inovacija Karlovac u organizaciji Udruge inovatora Karlovačke županije i HGK – Županijske komore Karlovac, a u suorganizaciji Udruge inovatora Hrvatske, Zajednice tehničke kulture Karlovca i supokrovitelja Karlovačke županije, Grada Karlovca i Tehničke škole Karlovac.

U svečanosti otvorenja sudjelovali su predsjednik HGK – Karlovačke županije dr. sc. Zlatko Kuzman, predsjednik Udruge inovatora Karlovačke županije Željko Kovač, predsjednik Udruge inovatora Hrvatske prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, gradonačelnik Grada Karlovca Damir Mandić.

Izložbu je otvorila zamjenica župana Karlovačke županije dr. sc. Vesna Hajsan Dolinar.

I ovaj put iKA je nastavila tradiciju predstavljanja odabranih učeničkih radova s ciljem promocije mladih talentiranih kreativaca ali i motiviranja učenika na kreativan rad. Radove svojih učenika predstavili su Tehnička škola Karlovac, Šumarska i drvodjeljska škola Karlovac, Obrtnička i tehnička škola Ogulin , studenti Veleučilišta u Karlovcu, Inovatori Saveza inovatora Istarske županije, inovatori Saveza inovatora Rijeka, inovatori Udruge inovatora Karlovačke županije, inovatori Dalmacije, poznate tvrtke iz Karlovca HS – PRODUKT d.o.o., Tvornica turbina d.o.o., Aquaestil plus d.o.o, TURBOCOM d.o.o., Domus – Trade, FLEKSIVOD obrt, Jeltom d.o.o. iz Zagreba, Roto kruna d.o.o. iz Velike Gorice, Kristalna ideja d.o.o. iz Sobreča, inovatori pojedinci iz Dalmacije i predstavnici Slovenije iz Novog Mesta, inovatori iz Unsko -Sanskog kantona - BIH.

Cijelu fotogaleriju otvorenja izložbe možete pogledati OVDJE.

Na marginama svečanog otvorenja održana je i prva radionica za učenike 1. i 2. razreda Tehničke škole Karlovac pod nazivom - Izrada mobilnog robota „Roko“ , koja je organizirana u suradnji s Udrugom inovatora Hrvatske. Na radionici, u trajanju od dva školska sata učenici su se uz pomoć mentora Zvonimira Vađona upoznali s osnovama robotike i programiranja, a izrađene mobilne robote su ponijeli kući.

Ista radionica održati će se i sutra za učenike drugih razreda.

Cijelu fotogaleriju radionice možete pogledati OVDJE.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259