Otvorena 12. izložba inovacija IKA - Karlovac

Fotografije uz članak 11
31.05.2017
Dana 30. svibnja 2017. u Tehničkoj školi Karlovac otvorena je 12. Izložba inovacija IKA - Karlovac. Na ovogodišnjoj izložbi predstavljena je 61 inovacija od strane autora iz Karlovačke, Zagrebačke, Međimurske, Primorsko-goranske i Istarske županije te Unsko-sanskog kantona i Bele krajine, što izložbi daje međunarodni karakter. Od ukupnog broja autora-izlagača (126), čak 40 posto predstavljaju mladi autori. Predsjednik udruge inovatora Karlovačke županije Marko Bubaš istaknuo je kako izložba pruža mogućnost poduzetnicima da pronađu proizvod kompatibilan postojećoj proizvodnji i povećaju asortiman proizvoda i zaposlenost. Zlatko Kuzman, predsjednik Županijske komore Karlovac naglasio je kako je Karlovačka županija industrijski trostruko razvijenija od prosjeka Hrvatske i živi od industrije, prodaje svojih proizvoda i njihove međunarodne konkurentnosti, za što je zaslužan inovativni rad.

Ivan Bračić, predsjednik Udruge inovatora Hrvatske, istaknuo je da inovacije, inovativne ideje i inovativna politika predstavljaju budućnost. Izlagačima je zaželio brz i jednostavan put do tržišta i komercijalizaciju inovacija naglasivši da proizvod koji ne dođe na tržište i do krajnjeg kupca ostaje samo potencijal.
Proglašavajući izložbu otvorenom, gradonačelnik Damir Jelić zahvalio je svima koji su na bilo koji način uključeni u organizaciju, a posebno inovatorima. Izložba ostaje otvorena do petka, 2. lipnja 2017. kada će biti održan i okrugli stol na temu unaprjeđenja inovatorskog okruženja te svečano uručivanje nagrada autorima najboljih inovacija.
Organizatori izložbe su Udruga inovatora Karlovačke županije i Hrvatska gospodarska komora-Županijska komora Karlovac, suorganizatori su Udruga inovatora Hrvatske i Zajednica tehničke kulture Karlovca i Karlovačke županije, dok su supokrovitelji Karlovačka županija, Grad Karlovac i Tehnička škola Karlovac.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259