Otvoren natječaj za Godišnju nagradu Nikola Tesla – Genij za budućnost

Fotografije uz članak 4
30.01.2017

Otvoren natječaj za Godišnju nagradu Nikola Tesla – Genij za budućnost

U Tehničkom muzeju „Nikola Tesla“ u Zagrebu je u sklopu Dana Nikole Tesle pročelnik Gradskog ureda za financije Grada Zagreba Slavko Kojić svečano otvorio natječaj za Godišnju nagradu Nikola Tesla – Genij za budućnost, a održano je i predavanje prof.dr.sc. Velimira Abramovića na temu Teslinih izuma za koje su Nobelove nagrade dobili drugi znanstvenici.

Natječaj za ovu renomiranu godišnju nagradu otvoren je osmu godinu zaredom u tri kategorije, Kvizu znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli namijenjenom djeci i mladima te kategorijama kreativni i inovativni proizvod, uporabni predmet ili suvenir inspiriran likom i djelom Nikole Tesle ili replika Teslinog izuma i projekti iz područja proširenog Teslinog djelovanja poput zaštite okoliša i obnovljivih izvora energije.

Nagrada Nikola Tesla – Genij za budućnost bit će dodijeljena 10. srpnja u Hotelu Esplanade u Zagrebu na manifestaciji obilježavanja obljetnice rođenja Nikole Tesle „Tesla&Friends“. Svi zainteresirani prijaviti se mogu do 1. ožujka ove godine.

U prigodnom programu otvorenja natječaja u Tehničkom muzeju „Nikola Tesla“ okupljene su pozdravile ravnateljica Muzeja Markita Franulić, Mirela Holy i Vesna Mlinar iz Osnovne škole kralja Tomislava u Zagrebu, a prezentiran je i rad Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost u 2016. godini.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259