Otvoren Informacijski centar za intelektualno vlasništvo (INCENTIV-a)

29.01.2008

U okviru jačanja informacijsko-uslužne funkcije Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo kao jedne od smjernica strateškog razvoja, nakon višegodišnjih nastojanja otvoren je INCENTIV – Informacijski centar za intelektualno vlasništvo DZIV-a. Kao javni informacijsko-uslužni centar Zavoda INCENTIV će pružati stručnu informacijsku pomoć svima koji žele učinkovito zaštititi, koristiti, odnosno upravljati intelektualnim vlasništvom. Otvaranjem INCENTIV-a dosadašnje aktivnosti Zavoda na ovom području bit će značajno unaprijeđene, osiguravanjem jedinstvenog mjesta za sve vrste javnih usluga te proaktivnim pristupom zadovoljavanju potreba korisnika.

U INCENTIV-u će biti moguće dobiti besplatne stručne informacije o tome na koji način u zemlji i inozemstvu zaštititi vlastito intelektualno vlasništvo. Uz to će INCENTIV pružat i niz drugih usluga: usluge pretraživanja fondova registriranog intelektualnog vlasništva, stručnu knjižnicu i čitaonicu, te edukaciju o intelektualnom vlasništvu.

U pružanju usluga INCENTIV-a sudjelovat će ne samo zaposlenici INCENTIV-a nego i drugi stručnjaci Zavoda sa svojim specijalističkim znanjima iz pojedinih područja. Ističemo da će INCENTIV pružati isključivo stručne informacijske usluge dok će za pravne usluge zastupanja u postupcima registracije industrijskog vlasništva te pravnu pomoć u slučaju povrede prava intelektualnog vlasništva zainteresirane upućivati na obraćanje ovlaštenim registriranim zastupnicima ili odvjetnicima.

Nadamo se da će otvorenje INCENTIV-a pomoći boljem upoznavanju gospodarstvenika, akademske zajednice te svih ostalih zainteresiranih krugova, kao i šire javnosti, s područjem zaštite i učinkovite upotrebe intelektualnog vlasništva.

Kontakti:

INCENTIV
Informacijski centar za intelektualno vlasništvo
Ulica grada Vukovara 78
10000 Zagreb
Tel. (01) 61 09 825
Fax. (01) 61 12 017

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259