OTVOREN 7. INVENTUM - SAJAM INOVACIJA, GOSPODARSTVA I TEHNIČKOG STVARALAŠTVA MLADIH

17.05.2013Petak 17. svibnja u 11,00 sati u Iloku je svečano otvoren 7. INVENTUM sajam inovacija, gospodarstva i tehničkog stvaralaštva mladih,u organizaciji udruge inovatora „TESLA“ Ilok koji traje do 19. svibnja 2013.

Na otvaranju je goste i izlagače pozdravio predsjednik Udruge inovatora Tesla i glavni organizator Inventuma Damir Remenar, zahvalio svima što su se i ove godine odazvali , zahvalio se pokroviteljima Ministarstvu gospodarstva te Ministarstvu poljoprivrede, kao i sponzorima HBOR-u, Hrvatskoj elektro privredi i Državnom zavodu za intelektualnom vlasništvu, te potpori sajmu od strane Ministrastva znanosti, obrazovanja i sporta što su prihvatili da se kao suradnička institucija priključe Inventumu. U ime suorganizatora prisutne je pozdravio i glavni tajnik Udruge inovatora Hrvatske ,Vojislav Raušević te poželio puno uspjeha svim izlagačima. Na kraju je kao domaćin poželio dobrodošlicu i ugodan boravak u Iloku svim izlagačima i gostima i gradonačelnik grada Iloka te proglasio Inventum službeno otvorenim i sa gostima obišao sajam.

Na ovogodišnjem Inventumu radovi mladih, dobitnici zlatnih medalja idu na daljnju izložbu u Zagreb - Arcu, kao nagradu čije troškove kotizacije i unos u katalog snosi UIH i UI- Tesla Ilok. Na ovogodišnjem INVENTUM-u održanom na 1200 m2 zatvorenog prostora ove je godine izlagalo 120 izlagača sa 150 izložaka, iz 10 županija, 5 zemalja, 15 škola te desetak udruga.

Sajamska priredba dala je prikaz najnovijih ostvarenja, roba i usluga te razna inovativna rješenja koja su primijenjena na našim i stranim gospodarstvima te industrijskim postrojenjima, u skladu s održivim razvojem, primjenom vrhunske tehnologije s naglaskom na ekologiju te zaštitu vode, tla i okoline. Izložene inovacije jamče da će se uspješno pokretati novi proizvodni ciklusi naznačenih na inovacijama te da će se razvijati nove proizvodnje strojeva, oprema i uređaji za ratarsku proizvodnju i finalne proizvode u poljoprivredi.

Ove godine po prvi put je održao predavanje i Državni zavod za intelektualno vlasništvo, koje je vodila Marija Petrović, sa temom Zaštita i korištenje intelektualnog vlasništva s ciljem razvoja obrtništva i poduzetništva, na kojem je bilo tridesetak slušatelja iznimno zadovoljnim. Također je predavanje održao i poznati pčelar iz Osijeka Milan Kramer „ skupljanje propolisa i proizvodi od propolisa“ i tradicionalne radione 1. Tehničke škole Tesla Zagreb, koje je prošlo tridesetak učenika, od 4-8 razreda osnovne škole, učenici 1-4 razreda srednje škole, te mladi tehničari sudionici sajma.

Više informacija možeta vidjeti OVDJE.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259