Otvoren 46. Salon inovacija u Ženevi

12.04.2018

Izložbeni prostor Udruge inovatora Hrvatske

Udruga inovatora Hrvatske uz potporu Hrvatske gospodarske komore, te u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture organizirala je sudjelovanje svojih članova i članica na 46. Salonu inovacija u Ženevi.

Na 46. Salonu inovacija koji se održava od 11. do 15. travnja 2018. sudjeluju 822 inovatora iz 40 zemalja svijeta koje predstavljaju više od 1000 inovacija na 8500 m2 izložbenog prostora.

Na ovoj, jednoj od najprestižnijoj međunarodnoj inovatorskoj manifestaciji u svijetu, Hrvatska selekcija sudjeluje po dvadeset četvrti puta za redom. Ove godine Udruga inovatora Hrvatske predstavlja 8 inovacija hrvatskih inovatora:

  1. SOK OD LIMUNSKE TRAVE S ARONIJOM I JABUKOM autora Bože Grginovića i Ive Pavić Grginović

  2. MOTOR SA ZAKRETNIM KLIPOM U STATORU I KRUŽNIM POLUCILINDRIMA U ROTORU autora Petra Kovačevića

  3. 3D ZNANSTVENA PODMORNICA autora Josipa Oroza, Lovre Stipanovića, Martina Sokolovića, te mentora Ivana Vlainića

  4. HIDRAULIČKI SERVOMOTOR ZA AUTOMATSKI START TURBINE U ENERGANAMA RAFINERIJE NAFTE U EX ZONI autora Damira Rogoza i Antuna Miholovića sa suradnicima: Jankom Brkićem i Anom Sudac, Tvornica turbina Karlovac d.o.o.

  5. ITHERAPY- PAMETNI EKOLOŠKI SUSTAV ZA DETEKCIJU, KONTROLU , PROČIŠĆAVANJE I MODIFIKACIJU ZRAKA U ZATVORENIM PROSTORIMA autora Inge Kovačić Sindik, Kristalna Ideja d.o.o.

  6. NAPRAVA ZA ČIŠĆENJE, BOJANJE I ODRŽAVANJE STUPOVA autora Ervina Matića, I.ikaro d.o.o.

  7. SKRIVENI SUSTAV ZA DRŽANJE MOBILNOG UREĐAJA ILI VLASTITOG EKRANA NA SPORTSKOJ KAPI S AUTOMATSKIM OTPUŠTANJEM I UVLAČENJEM autora Denisa Kolnrekaja

  8. CLIK - CONTROLLABLE LIGHTING INTEGRATION KIT autora Ivana Kožara, Elektronički i računalni klub

I ove godine se u Ženevi očekuje posjeta više od 45 tisuća posjetitelja. Izložene inovacije ocjenjivat će međunarodni ocjenjivački sud u kojem je više od 85 stručnjaka, među kojima i predstavnik Hrvatske, Zoran Barišić,dipl.ing., član izvršnog odbora IFIA – Svjetske federacije nacionalnih saveza inovatora.

Na marginama ovog događanja očekuju se brojni radni sastanci s predstavnicima nacionalnih asocijacija inovatora, te ostalih dionika u poticanju i promicanju inovatorstva i inovativnog poduzetništva.

Foto galeriju pogledajte na linku.

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259