OTVOREN 45. SAJAM INOVACIJA U ŽENEVI

Fotografije uz članak 6
31.03.2017

Udruga inovatora Hrvatske uz potporu Hrvatske gospodarske komore, te u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture organizirala je sudjelovanje svojih članova i članica na 45. Salonu inovacija u Ženevi.

Na 45. Salonu inovacija koji se održava od 29. ožujka do 2. travnja 2017. sudjeluju selekcije inovatora iz 40 zemalja svijeta koje predstavljaju više od 1000 inovacija na 8500 m2 izložbenog prostora.

Na ovoj, jednoj od najprestižnijoj međunarodnoj inovatorskoj manifestaciji u svijetu, Hrvatska selekcija sudjeluje po dvadeset treći put za redom. Ove godine Udruga inovatora Hrvatske predstavlja 13 inovacija hrvatskih inovatora:

1.NEVIDLJIVO OZNAČAVANJE U VIZUALNOM I INFRACRVENOM SPEKTRU NA TEKSTILU SA INK JET TEHNOLOGIJOM autora Prof.dr.sc. Vilka Žiljka, Izv. Prof. Dr.sc. Ivane Stanimirović Žiljak, Prof. Dr.sc. Klaudia Papa i Dr.sc. Jane Žiljak Vujić, prof., svi sa Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

2. SELF PROP RAIL autora Dražena Vidovića iz tvrtke RŽV ČAKOVEC d.o.o.

3. SHE PRESIDENT CREAM – GLOBAL ANTI-AGE CREAM autora Ivane i Roberta Legovića iz tvrtke DERMOESTETIK d.o.o.

4.MEDICINSKI MULTIFUNCIONALNI VERTIKALIZACIJSKI KREVET autora Borisa Perovskog iz tvrtke BERNARDA d.o.o.

5.MBO-T POSTROJENJE ZA RAZVRSTAVANJE KOMUNALNOG OTPADA autora Ðure Horvata iz tvrtke TEHNIX d.o.o

6.UREĐAJ ZA DETEKCIJU I DOJAVU PADA MOTOCIKLA I LOKACIJE VOZAČA autora Siniše Brođanca iz tvrtke PROJECTING, MANAGING, CONSULTING d.o.o.

7.UREĐAJ ZA NAMAKANJE, PRANJE, SAPUNANJE I SUŠENJE RUKU autorice Romine Petaros iz Pule

8.VREĆICA SA SJEMENOM ZA UZGOJ TRAVE autora Jozefa Slonke iz tvrtke Kapa d.o.o.

9.GRUNNER Električni bicikl autora Ivana Golubića iz tvrtke Mobile Vehicle Technology j.d.o.o.

10.MOTORIZIRANA UZICA ZA PSE „WALKEE“ autora Damira i Slavka Pilepića

11.OPREMA SETA ZA PRIJENOS KUĆANSKIH APARATA autora Darka Malenjaka

12.UREĐAJ ZA ISPITIVANJE POKRETNIH DIJELOVA NAMJEŠTAJA autora Ivice Grbca, Gojka Nikolića i Marka Krajnovića svi sa Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

13.VODOM PROTIV VODE autora Tomislava Petrića iz tvrtke Corus d.o.o.

I ove godine se u Ženevi očekuje posjeta više od 45 tisuća posjetitelja. Izložene inovacije ocjenjivat će međunarodni ocjenjivački sud u kojem je više od 85 stručnjaka, među kojima i predstavnik Hrvatske, Zoran Barišić,dipl.ing., glavni tajnik Udruge inovatora Hrvatske i član izvršnog odbora IFIA – Svjetske federacije nacionalnih saveza inovatora.

Hrvatske inovatore na sajmu je posjetio i hrvatski veleposlanik u Švicarskoj konfederaciji gospodin Aleksandar Heina, koji svojom nazočnošću, već poslovično, svake godine pruža podršku hrvatskim izlagačima.

Na marginama ovog događanja očekuju se brojni radni sastanci s predstavnicima nacionalnih asocijacija inovatora, te ostalih dionika u poticanju i promicanju inovatorstva i inovativnog poduzetništva.

„ Sudjelujem na Ženevskom salonu inovacija već niz godina jer upravo ovaj salon pruža mogućnost pojačanog vizibiliteta kako na švicarskom tako i na europskom tržištu“ rekla nam je gospođa Bernarda Cecelja, ugledna hrvatska poduzetnica i inovatorica.

„Prvi puta sudjelujemo na ženevskom sajmu te, premda je još rano govoriti o rezultatima, prvi dojmovi su više nego pozitivni i obečavajući...“ komentirao je.....Ivan Golubić iz tvrtke Mobile Vehicle Technology j.d.o.o.

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259