Otvaren natječaj za godišnju nagradu „Nikola Tesla-Genij za budućnost“

29.01.2019
Natječaj za godišnju nagradu „Nikola Tesla – Genij za budućnost“ i ove je godine već tradicionalno otvoren na Danima Nikole Tesle u Tehničkom muzeju „Nikola Tesla“ u Zagrebu. Prigodan program otvorenja natječaja održan je se u utorak 29. siječnja s početkom u 17 sati.

Natječaj za ovu glasovitu godišnju nagradu otvaren je desetu godinu zaredom te označava posebnu, jubilarnu desetu godinu postojanja Udruge Nikola Tesla. Natjecatelji će se moći iskušati u tri kategorije, Kvizu znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli namijenjenom djeci i mladima, kreativni i inovativni proizvod, uporabni predmet ili suvenir inspiriran likom i djelom Nikole Tesle ili replika Teslinog izuma i projekti iz područja proširenog Teslinog djelovanja poput zaštite okoliša i obnovljivih izvora energije.

Natječaj je biti otvoren 29. siječnja prigodnim programom te panel diskusijom pod nazivom „Inovativni pristupi zaštiti okoliša i kakvoći življenja“ u kojoj su panelisti raspravljati o obnovljivim izvorima energije i konceptima održivog razvoja.

Sudionici panel diskusije su poznati znanstvenik i štovatelj Nikole Tesle prof.dr.sc. Velimir Abramović iz Beograda, doc.dr.sc. Vinko Lešić - sveučilišni profesor iz Zagreba, Katarina Marković – viša savjetnica u Uredu ravnatelja NP Plitvička jezera, Iva Labaš mag. Ilg. Silv. – iz tvrtke Ponikve eko otok Krk d.o.o. i Damir Seferović direktor nabave tvrtke Include d.o.o.

Udruga inovatora Hrvatske participira kao partner projekta.


Foto galerija

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259