Otvaranje četrnaestog natječaja za godišnju nagradu „Nikola Tesla – Genij za budućnost“ 2023.

18.01.2023

Natječaj za godišnju nagradu „Nikola Tesla – Genij za budućnost“ i ove će godine biti otvoren na Danima Nikole Tesle u Tehničkom muzeju „Nikola Tesla“ u Zagrebu. Prigodan program otvorenja natječaja održat će se u ponedjeljak 30. siječnja s početkom u 17 sati.

Natječaj za ovu prestižnu godišnju nagradu otvara se četrnaestu godinu zaredom, a ove će ga godine otvoriti gospodin Ivan Ivanković, pomoćnik pročelnice Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje Grada Zagreba, odnosno izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba.

Natjecatelji će se moći prijaviti za Nagradu u tri kategorije, Kvizu znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli namijenjenom djeci i mladima, kategoriji kreativni i inovativni proizvod, uporabni predmet ili suvenir inspiriran likom i djelom Nikole Tesle ili replika Teslinog izuma i kategoriji projekti iz područja proširenog Teslinog djelovanja poput zaštite okoliša i obnovljivih izvora energije.

Natječaj će biti otvoren prigodnim programom iz kojeg izdvajamo panel raspravu pod nazivom „Voda temelj života“ čiji su sudionici dr. med. Lovorka Postružin, Dejan Nemčić; profesor geografije, Snježana Turalija; vlasnica obrta za poslovno savjetovanje GREENiKA, Ruža Grgurev; upraviteljica zadruge Pesla i doc. dr. sc. Vlatka Stupalo; članica Zavoda za vodni promet i voditeljica Laboratorija za planiranje i modeliranje u vodnom prometu na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Osim programa koji će se održati 30. siječnja, Dani Nikole Tesle, koje već tradicionalno organizira Tehnički muzej „Nikola Tesla“ povodom obljetnice Tesline smrti, nude prigodan program i u ostalim danima trajanja te manifestacije. Broj mjesta za događanja je ograničen, a ulaz je moguć samo uz pozivnice. Detalje o događaju pogledajte u programu Dana Nikole Tesle i programu otvorenja natječaja za godišnju nagradu Nikola Tesla – Genij za budućnost.

Više o događanjima pogledajte na web stranicamahttp://www.unt-genius.hr/ i https://tmnt.hr/hr-hr/.
Datoteke uz članak
PROGRAM Otvaranja četrnaestog natječaja za godišnju nagradu „Nikola Tesla – Genij za budućnost“ 2023. 115.63 kB

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259