Održano predavanje „Važnost poticanja kreativnosti kod djece i mladih“

21.03.2018

„Važnost poticanja kreativnosti kod djece i mladih“ naziv je predavanja održanog 20. ožujka u 17 sati u velikoj dvorani Hrvatske zajednice tehničke kulture u Zagrebu.

Predavanje je održala Nikoleta Vujović, potpredsjednica Regionalnog centra za kontrolu stresa i razvoj uma (Centar Mentis), a sudjelovalo je više od 30 edukatora - odgojitelja, nastavnika u osnovnim i srednjim školama te psihologa.

U uvodnom dijelu predavanja Nikoleta Vujović je govorila o kreativnosti, definiciji kreativnosti, uvriježenim mišljenjima kao i modernom shvaćanju kreativnosti kao izvora cjelokupnog ljudskog stvaralaštva, kako umjetničkog tako i znanstvenog. U središnjem i završnom dijelu predavanja predavačica se osvrnula na inovacije i nužnost podrške kreativnim idejama bez kojih, kako je rekla, nema niti inovacija, a predstavila je i načine poticanja kreativnosti, brzog učenja i pamćenja te načina pristupa edukatora predavanjima za djeci i mlade, istaknuvši između ostalog primjer memorijskih kuka povezanih sa Sustavom memorijskih kuka dr. Bruna Fursta.

Predavanje Nikolete Vujović dio je ciklusa predavanja i radionica pod nazivom „Kako razviti kreativnost i inovativnost svakog pojedinca“ koje organiziraju Udruga inovatora Hrvatske i Udruga Nikola Tesla – Genij za budućnost, u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture.

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259