Održano predavanje u sklopu Arhimed academije: Opuštanjem do kreativnosti i boljih ocjena

23.03.2021
U okviru programa Arhimed academia održano je predavanje za Učiteljsko vijeće Osnovne škole Petra Studenca iz Kanfanara. Predavanje je održano 16. ožujka 2021. preko ZOOM aplikacije. Na predavanje se prijavilo 26 učitelja s ravnateljom gospodinom Ivorem Kučekom, glavni tajnik Udruge inovatora Hrvatske Matija Žugec i i zamjenica glavnog tajnika Silvana Svilar.

Predavanje je održala Nikoleta Vujović, mentalni trener i stalni suradnik Udruge inovatora Hrvatske.

Ova radionica je bila mali dio iz Programa i istraživačkog projekta Brzo učenje-super pamćenje. Istraživanje je pokazalo fascinantne rezultate te se danas provodi u školama kao van školska aktivnost.

Krenuli smo od zajedničkih osobina svih pojedinaca kojima se divimo, onih koji su donijeli na svijet nešto novo i obogatili živote sviju nas svojim ostvarenjima. Naime pokazalo se da je inteligencija nužan, ali nedovoljan uvjet za kreativnost. Za poticanje kreativnosti treba više aktivirati umjetničku stranu u pojedincu i usmjeriti na svakodnevne radnje, što smo i kroz naše istraživanje pokazali. Istraživanje se temelji se na sinkronizaciji lijeve i desne polutke mozga što znači logičko racionalne i kreativno intuitivne; korištenjem brojeva, slova, riječi, simbola, slika, zvukova,pokreta. U školama/centrima gdje postoje senzorne sobe ove radionice se izvode u njima za veći poticaj.

Radionica Opuštanjem do kreativnosti i boljih ocjena je početna radionica koja pokazuje vezu opuštanja i kreativnosti te daje jednostavne vježbe za postizanje rezultata.

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259