Održano edukativno predavanje „Obrazovanje po mjeri čovjeka“

15.02.2018
Obrazovanje po mjeri čovjeka naziv je predavanja kojeg je 15. veljače održao Marko Ferek, predsjednik udruge Buđenje-udruge za razumijevanje ADHD-a iz Zagreba.

Predavanje Marka Fereka dio je ciklusa predavanja koje organiziraju Udruga inovatora Hrvatske u suradnji s Udrugom Nikola Tesla – genij za budućnost i Hrvatskom zajednicom tehničke kulture, s ciljem poticanja kreativnosti i inovativnosti kod osoba svih životnih dobi u sklopu projekta „Kako razviti kreativnost i inovativnost svakog pojedinca“.


Marko Ferek, predsjednik udruge
Buđenje - udruge za razumijevanje ADHD-a

ADHD-a i autizam kod školske djece čija ponašanja vidno izlaze iz uobičajenih okvira je u porastu. Koliko je takva populacija utjecala na neke izmjene u obrazovanju i koliko će još utjecati, pitanja su na koja je Marko Ferek nastojao odgovoriti u svom predavanju. Također, pitanje koje se sve češće postavlja je trebamo li djecu prilagođavati sustavu ili ipak obrazovni sustav prilagoditi potrebama djece?

Poznato nam je da takva djeca imaju deficit pažnje, da su hiperaktivni i impulzivni. Ali treba nastojati da te različitost ne budu problem u današnjem obrazovnom sustavu.

Otvorena je platforma kolektivni obrazovni sustav gdje se mogu povezivati učitelji i dijeliti svoja iskustva kako bi školski sat bio što kreativniji i opušteniji i kako bi svi učenici sudjelovali u radu. U neke škole su počeli uvoditi i nove tehnologije kao korištenje Playattentiona kako bi se mogla mjeriti koncentracija i tako pomoglo učeniku.

Puno se radi na tome da se u škole sve više uvodi meditacija, sati mentalne kulture kako bi se jačale kognitivne sposobnosti učenika.

Predavanje je pratilo više od 40 učitelja osnovnih škola, profesora strukovnih škola, pedagoga, odgajatelja iz Dječjih vrtića, predstavnika Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i roditelja djece s ADHD-om.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259