Održana tribina 'Studenti i gospodarstvo – potrebe, očekivanja i potencijali'

Fotografije uz članak 3
14.06.2017

U srijedu 14. lipnja 2017. u organizaciji Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i u suradnji s partnerima - Udrugom inovatora Hrvatske te tvrtkama INA d.d, PLIVA d.o.o. i Ericsson Nikola Tesla d.d., održana je tribina pod nazivom Studenti i gospodarstvo – potrebe, očekivanja i potencijali.

Tribina je započela uvodnim obraćanjem rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa, državnoga tajnika u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Marija Antonića i zamjenika tajnika Razreda za društvene znanosti HAZU akademika Gordana Družića. Nakon uvodnih obraćanja uslijedilo je predstavljanje studentskih radova izrađenih u suradnji s industrijom i panel-rasprava u kojoj su sudjelovali prof. dr. sc. Darko Huljenić, menadžer za tehnologiju i znanstvene aktivnosti u tvrtci Ericsson Nikola Tesla d.d., prof. dr. sc. Ernest Meštrović, viši direktor istraživanja i razvoja u tvrtci PLIVA d.o.o., dr. sc. Vlatka Petrović, o.d. voditeljice Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Tihana Vidnjević, predsjednica studentske udruge BEST i Ivan Golubić, koordinator udruge mladih inovatora Innovus i osnivač tvrtke Mobile Vehicles Technology.

Tribinu su moderirali dekan Rudarsko-geološko-naftnoga fakulteta prof. dr. sc. Zoran Nakić i dekan Fakulteta kemijskoga inženjerstva i tehnologije prof. dr. sc. Bruno Zelić.

Ispred Udruge Inovatora Hrvatske tribini su nazočili predsjednik Ivan Bračić i glavna tajnica Katarina Marković.

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259