Održana svečana promociju monografije "Međunarodna izložba inovacija ARCA - prvih 20 godina"

12.12.2022



U četvrtak 08. prosinca 2022. godine održana je svečana promociju monografije "Međunarodna izložba inovacija ARCA - prvih 20 godina". Promocija se održala u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu.


red. prof. art. Igor Lešnik, dekan Muzičke akademije

Uzvanicima i gostima obratili su se dekan Muzičke akademije red. prof. art. Igor Lešnik koji navodi kako su brojni priznati umjetnici i pedagozi studirali i radili na Muzičkoj akademiji u Zagrebu te su svojim djelovanjem u domovini i svijetu pronijeli i potvrdili njezin ugled i visoku razinu izvrsnosti glazbenog obrazovanja.

Uvodno se obratio i predsjednik Hrvatske zajednice inovatora prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga koji se osvrnuo na povezanost inovacija sa umjetnošću i glazbo te istaknuo da je Hrvatska zajednica inovatora nacionalno ustanova koja djeluje na razini Republike Hrvatske, a čiji je cilj osim promocije hrvatskih inovatora na domaćoj i međunarodnoj razini, poticanje kreativnosti i inovativnosti mladih ljudi u njihovom procesu obrazovanja.


prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga,
predsjednik Hrvatske zajednice inovatora

Samo monografiju predstavio je glavni urednik Zoran Barišić koji se osvrnuo kako je najznačajniji projekt Hrvatske zajednice inovatora svakako organizacija sajma inovacija ARCA - manifestacije koja predstavlja središnji godišnji događaj koji uključuje predstavljanje kako hrvatskih inovacija tako i inovacija iz regije, Europe pa i svijeta. I tako se već punih 20 godina ARCA kontinuirano održava, dok se u sklopu izložbe odvijaju brojni dodatni sadržaji poput konferencija, radionica, foruma, prezentacija i sl. Posebnu važnosti ARCE u međunarodnim razmjerima svjedoči i uvrštavanje u kalendar najvažnijih događanja IFIA-e (Međunarodne federacije nacionalnih asocijacija inovatora). Sve navedeno i više je nego dovoljan razlog za izdavanje monografije: „Međunarodna izložba inovacija ARCA - prvih 20 godina“.


Zoran Barišić
glavni urednik monografije


U sklopu predstavljanje monografije potpisan je i Sporazum o suradnji Hrvatske zajednice inovatora i Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu nakon kojeg je uslijedio koncert ciklusa Virtuoso: Putevima tradicije i jazza.

Na koncertu ciklusa Virtuoso su se predstavili Vlatka Kladarić te Jure Černeha (klavir), Etno ansambl Čipkice, Tamburaški ansambl Muzičke akademije, Ansambl tradicijske glazbe Muzičke akademije, te Jazz ansambl Muzičke akademije.


FOTOGALERIJU DOGAĐANJA MOŽETE POGLEDATI NA OVOM LINKU, izvor fotografija Hrvatska zajednica inovatora i Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259