Održana radionica za djecu: Teslin život kao inspiracija za likovno izražavanje

Fotografije uz članak 13
24.02.2017

Održana radionica za djecu: Teslin život kao inspiracija za likovno izražavanje

U okviru ciklusa predavanja i radionica pod nazivom „Kako razviti kreativnost i inovativnost svakog pojedinca“ koje organizira Udruga inovatora Hrvatske u suradnji s Udrugom Nikola Tesla – Genij za budućnost, u četvrtak 23. veljače u dvorani HZTK održana je interaktivna radionica Mirjane Tomašević Dančević pod nazivom „Tesla i ja: moje likovne zabilješke i (likovno) istraživanje o Teslinim izumima“.

Na radionici je sudjelovalo 40-ak djece uzrasta od sedam do 15 godina - učenika nekoliko zagrebačkih osnovnih škola. Njih je Tomašević Dančević kroz interaktivnu prezentaciju i video upoznala s likom i djelom Nikole Tesle, nakon čega su svoje impresije osnovnoškolci prenijeli na likovne radove.

Inače, Mirjana Tomašević Dančević profesorica je likovne kulture, povijesti i umjetnosti i engleskog jezika, predsjednica je Hrvatskog vijeća Međunarodnog društva za obrazovanje putem umjetnosti i dobitnica više nagrada među kojima i nagrade El Bassiouny InSEA Award 2016. godine.

Organizatorima radionice, Udruzi inovatora Hrvatske i Udruzi Nikola Tesla – Genij za budućnost, cilj je bio na kreativan način upoznati učenike s Teslinim životom i izumima i potaknuti ih na vlastito kreativno i inovativno stvaralaštvo. Likovni radovi nastali na radionici bit će i prezentirani na skorašnjoj izložbi.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259