Održana radionica Tesla i ja: Dizajn inicijala N i T, 3D „T-shirt“

10.04.2018

Učesnici radionice

U okviru ciklusa predavanja i radionica pod nazivom „Kako razviti kreativnost i inovativnost svakog pojedinca“ koje organizira Udruga inovatora Hrvatske u suradnji s Udrugom Nikola Tesla – Genij za budućnost, u ponedjeljak 9. travnja 2018. u Zagrebu je održana interaktivna radionica profesorice Mirjane Tomašević Dančević pod nazivom „Tesla i ja: Dizajn inicijala N i T, 3D „T-shirt“.

U uvodnom predavanju profesorica je upoznala sudionike s radom i djelom Nikole Tesle kako bi kod učenika potaknula kreativnost u izradi likovnih radova s inicijalima ovog renomiranog znanstvenika i izumitelja.

Učenici su svoje dojmove, na iznimno kreativan i inovativan način prenijeli na radove koje su po završetku zalijepili na modele majica.

Na radionici je sudjelovalo 20-ak djece uzrasta od 7 do 15 godina - učenika nekoliko zagrebačkih osnovnih škola.

Inače, Mirjana Tomašević Dančević profesorica je likovne kulture, povijesti i umjetnosti i engleskog jezika, predsjednica je Hrvatskog vijeća Međunarodnog društva za obrazovanje putem umjetnosti i dobitnica više nagrada među kojima i nagrade El Bassiouny InSEA Award 2016. godine.

Organizatorima radionice, Udruzi inovatora Hrvatske i Udruzi Nikola Tesla – Genij za budućnost, cilj je bio na kreativan način upoznati učenike s Teslinim životom i izumima i potaknuti ih na vlastito kreativno i inovativno stvaralaštvo. Likovni radovi nastali na radionici mogu se pogledati u galeriji.

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259