Održana radionica "Raznolikost kao temelj inovacije"

21.02.2019
U organizaciji Udruge inovatora Hrvatske i Udruge Nikola Tesla- genij za budućnost održana je 2. edukativna radionica „Kako razviti kreativnost i inovativnost svakog pojedinca- inspirirani Nikolom Teslom“ na temu RAZNOLIKOST TIMA KAO TEMELJ INOVACIJA. Radionica je održana u prostorijama Hrvatske zajednice tehničke kulture (HZTK) dana 19. veljače 2019. godine u dvorani HZTK-e u Dalmatinskoj 12.


Radionicu je vodio doc.dr.sc Vinko Lešić, docent na Zavodu za automatiku i računalno inženjerstvo na Fakultetu elektrotehnike i računarstva i suradnik Inovacijskog centra Nikola Tesla. Nakon pozdravnog govora predstavnice Udruge inovatora Hrvatske, Silvane Svilar, gospodin Lešić održao je kratko uvodno predavanje o uspjehu inicijative Smart City koja pomaže studentima da uobliče svoje ideje i vizije u prototipove i da nakon fakulteta nastave s njihovim razvijanjem u poslovnom svijetu. Nakon predavanja, gospodin Lešić je podijelio sudionike u dva tima i dao im dva zadatka.

Prvi zadatak je bio upoznavanje, kako bi timovi osvijestili koje sposobnosti i talente svaki od članova može ponuditi timu. Drugi zadatak je bio da osmisle inovativni projekt ili izum, po vlastitim mogućnostima kojeg su predstavnici timova potom prezentirali. Članovi timova su se tako upoznali sa svojim raznolikostima i naučili kako ih najbolje iskoristiti. Najbolji tim je onaj koji ima najviše toga za ponuditi, a to je tim s članovima koji su specijalizirani za različita područja.

Radionici je prisustvovalo desetak zainteresiranih građana raznih zanimanja, od psihologa, učitelja pa do inženjera geologije. Njima su se priključili i prisutni predstavnici Udruge Nikola Tesla i Udruge inovatora Hrvatske.

Predstavnica Udruge inovatora Hrvatske, Silvana Svilar zahvalila je polaznicima radionice na sudjelovanju, a predsjednica Udruge Nikola Tesla, Dragica Mihajlović je pozvala sve zainteresirane da iskoriste vještine koje su naučili na radionici, stvore vlastite projekte i proizvode te da ih prijave na „Natječaj 10. godišnje nagrade "Nikola Tesla - Genij za budućnost" koji je otvoren do 1. ožujka 2019. godine.


Foto galerija

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259