Održana Izborna skupština Društva inovatora DIATUS Split

15.03.2023Društvo inovatora DIATUS Split održalo je svoju Godišnju i Izbornu Skupštinu 14. ožujka 2023. u velikoj dvorani Gradskog kotara Blatine-Škrape u Splitu.

U uvodnom dijelu Skupštine prisutni su dobili uvid u rad kroz 35 godina rada Društva. Društvo inovatora DIATUS Split djeluje na području Splitsko dalmatinske županije više od 35 godina. Kroz taj period organiziralo je 31 Natječaj za najbolju inovaciju Dalmacije gdje je prijavljeno i ocijenilo 1157 inovacije, a u Natječaju je sudjelovalo 1285 inovatora.

Zadnjih nekoliko godina DIATUS je nagrađen s nekoliko značajnih priznanja i to:

  • Povelja Hrvatske zajednice tehničke kulture Splita i Godišnja nagrada Hrvatske zajednice tehničke kulture Zagreb za 2021. god. za izniman dugogodišnji doprinos razvitku i promicanju tehničke kulture i inovatorstva.

Dugogodišnji predsjednik Ante Zekić dobio je nagradu za životno djelo Hrvatske zajednice tehničke kulture Zagreb, Državnu nagradu tehničke kulture Faust Vrančić, Vitez inovatorstva od Belgijske komore inovatorstva. Na održanoj Skupštini proglašen je počasnim Predsjednikom DIATUS-a.
Na izbornoj Skupštini osim članova DIATUS-a bili su nazočni: predstavnik Splitsko dalmatinske županije, gosp. Anton Hrgović i predsjednik Hrvatske zajednice inovatora iz Zagreba prof. dr. Miljenko Šimpraga.

Izabrano je i novo vodstvo DIATUSA koje sačinjava :

  • Mihajlo Milan Čizmić, predsjednik
  • Željko Krnić, dopredsjednik

Članovi Izvršnog odbora su:

  • Mario Franić
  • Štefica Miškić
  • Nataša Radas
  • Boris Ukić
  • Anđelko Vatavuk

Uz podnesena izvješća, koja su prihvaćana, nazočnima se obratio i gosp. Miljenko Šimpraga , predsjednik Hrvatske zajednice inovatora iz Zagreba koji je pohvalio rad DIATUS-a i predložio buduću suradnju s akademskom zajednicom i Sveučilištem iz Splita kako je praksa u Zagrebu.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259