Održana edukativna radionica "Teslo-o-omjer"

10.03.2023U okviru Programa Arhimed academia – Kako potaknuti kreativnost i inovativnost svakog pojedinca Hrvatska zajednica inovatora i Udruga Nikola Tesla – Genij za budućnost održali su drugu zajedničku edukativnu radionicu.

Radionica značajnog naziva "Teslo-o-omjer" bila je namijenjena djeci osnovnoškolskog i vrtićkog uzrasta, a osmislila ju je i vodila Vesna Mlinar prof. lik. kult. iz Osnovne škole kralja Tomislava.

Radionica je osmišljena s ciljem poticanja da polaznici promišljaju o Teslinim izumima, kao i da se povežu s njegovom osobnošću i snažnim karakterom čime se kod njih stvara želja za osobnim kreativnim izričajem, ali i želja za učenjem o Nikoli Tesli. Ova radionica modeliranja glinamolom obuhvatila je sve to.
Nakon kratkog predavanja o radu u tehnici glinamol, djeca su imala priliku sama modelirati bistu Nikole Tesle prema fotografiji koju su sami izabrali. Radionica je završena i više nego uspješno što dokazuje činjenica da su čak tri učenice osvojile nagradu za djela koja su napravile. Tri najbolja rada napravile su Dita Kosović, učenica četvrtog razreda Osnovne škole dr. Ivan Merz te Franka Daku i Aurora Bračun, učenice osmog razreda Osnovne škole kralja Tomislava. Svečano uručivanje nagrada biti će 10. srpnja kod spomenika Nikole Tesle u Zagrebu u sklopu programa „Teslina golubica“.


FOTOGALERIJU RADIONICE MOŽETE POGLEDATI NA OVOM LINKU, izvor fotografija Hrvatska zajednica inovatora i Udruga Nikola Tesla - Genij za budućnost

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259