Održana edukativna radionica „Alternativni dizajn za alternativni pogon / vozila budućnosti“

26.03.2021
Dana 25. ožujka 2021., održana je druga u nizu edukativnih radionica koju je za 2021. godinu pripremila Udruga Nikola Tesla – Genij za budućnost u suradnji s Udrugom inovatora Hrvatske u prizemlju poslovnog tornja Chromos s početkom u 16.30 sati.

Radionicu pod nazivom „Alternativni dizajn za alternativni pogon / vozila budućnosti“ održala je Vesna Mlinar, profesorica likovne kulture, dugogodišnja i uspješna edukatorica čiji se rad temelji na radu i edukaciji najmlađih diljem Hrvatske.

U uvodnom predavanju profesorica Mlinar je informirala mlade o važnosti zaštite okoliša kroz niz mogućnosti, među kojima je i uporaba vozila na alternativni pogon. Važan aspekt radionice je poticanje svijesti o zaštiti okoliša kod mladih kroz različite mogućnosti, kao što je dizajn. Nakon toga, mladima je prezentirala osnovne likovne tehnike i poantu dizajna, koje su oni potom kreativno primijenili na osmišljavanju dizajna vozila na alternativni pogon.

Svi su dolaznici pokazali visoke razine inovativnosti, različitih kreacija, oblika i namjena. Najbolji radovi osvojili su autobiografsko djelo Nikole Tesle „Moji pronalasci“ koje je poklonila Udruga Nikola Tesla – Genij za budućnost. Nagrađene su Erika Ledić i Mia Čergar, koja je ujedno i najmlađa sudionica edukativne radionice.

Radionica se izvela u skladu sa svim epidemiološkim mjerama.


Cijelu fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259