Održan prvi sastanak provedbenog organizacijskog odbora Agro Arce 2011.

Fotografije uz članak 4
15.02.2011

AGRO ARCA MORA BITI POSLOVNI DOGAĐAJ I POLUGA GOSPODARSKOG RAZVOJA

Analiza do sad urađenog te plan daljnjih konkretnih aktivnosti u pripremi ovogodišnje 4. po redu AGRO ARCE od 6. do 8. svibnja, bile su središnje teme razgovora članova Provedbenog odbora što je održan u Slatini 3. veljače. Sastanak je, umjesto opravdano izostalog gradonačelnika Ivana Roštaša, inače predsjednika Provedbenog i Organizacijskog odbora, vodio predsjednik Gradskog vijeća Robertino Repić. Intenzivirati aktivnosti na pozivanju sudionika, pronalaženju partnera, organiziranju pratećih sadržaja – konferencija, utvrditi konačne cijene izložbenog prostora zaključci su Provedbenog odbora. I ovogodišnji će sajam uz izložbene sadržaje posjetiteljima i sudionicima ponuditi prateće događaje kojima je svrha unaprijediti proizvodne, ali i teorijske spoznaje u primjeni novih eko tehnologija istaknuo je u uvodnom dijelu glavni tajnik Udruge inovatora Hrvatske Vojislav Raušević Tijekom sajma predviđeno je i nekoliko tematskih skupova vezanih uz poljoprivredu i prehrambenu industriju.

Dan uoči početka sajma AGRO ARCA 2011 (5. svibnja) održat će se
Međunarodna konferencija EUROPSKI DAN AGRO I EKO INOVACIJA usuorganizaciji s HGK Europskom poduzetničkom mrežom.

Konferencija je neodvojivi dio cijelog Projekta AGRO ARCA i ujedno uvod u održavanje same manifestacije.
Sukladno ciljanom slušateljstvu (mala seoska gospodarstva, predstavnici ureda za poljoprivredu jedinica lokalne samouprave, predstavnici trgovačkih tvrtki i dr.), te okvirnog programa Konferencije, slijedeće teme bile bi u središtu pozornosti:

  1. Predstavljanje jedne napredne tehnologije u poljoprivrednoj proizvodnji (predstavljanje tvrtke
    zainteresirane za plasman tehnologije na hrvatskom tržištu uz predstavljanje primjera dobre
    prakse)
  2. Predstavljanje dobre prakse upravljanja poljoprivrednim resursima na lokalnoj razini
  3. Uloga kolateralnih aktivnosti u poticanju poljoprivredne proizvodnje (edukacija, konzultantske
    usluge i sl). Predstavljanje pozitivnog primjera na lokalnoj razini.
  4. Predstavljanje uspješne PPP prakse (privatno-javnog partnerstva)

U drugom djelu Konferencije Hrvatska gospodarska komora i EEN organizirat će i konkretne susrete i razgovore poslovnih partnera. Razmišlja se i o održavanju tematskog skupa OBNOVLJIVI IZVORI ENERGIJE za gradonačelnike, načelnike odnosno dužnosnike u lokalnoj upravi i samoupravi na kojem bi se predstavili hrvatski proizvođači. Ove se godine mora još jače intenzivirati rad na okupljanju izlagača i sudionika AGRO ARCE, u čemu je posebno značajna aktivnost Grada Slatine u dijelu suradnje lokalnih uprava i samouprava na području Slavonije stanovište je članova Provedbenog odbora.

U prostorima gradske vijećnice održan je zatim i 1. sastanak Organizacijskog odbora 4. Međunarodnog sajma inovacija, eko ideja, proizvoda i tehnologija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji Agro Arca 2011. Na sastanku je bilo riječi o potrebnim pripremama u pravcu same organizacije, ali i potrebite promocije 4. uzastopne Agro Arce koja će se održati od 6. do 8. svibnja i ove godine na prostorima slatinskog poduzeća Agroduhan, što je potvrdio Dražen Vujčić predstavnik tvrtke Agroduhan, a ujedno i član Organizacijskog odbora Agro Arce.

Dosadašnji sjajno uređen prostor sajma pohvalio je glavni tajnik Udruge inovatora Hrvatske Vojislav Raušević, koji je na jučerašnjem sastanku još izrazio želju za jačim marketinškim pristupom u promidžbi sajma, čime se složio i predsjednik Obrtničke komore Virovitičko – podravske županije ujedno predsjednik Skupštine županije Josip Novogradec.

Moglo se je čuti kako je i ovogodišnja Agro Arca svim slatinskim udrugama izvanredna prilika za izravnim sudjelovanjem, a samim tim i prezentacijom vlastitog rada pred očekivano brojnim posjetiteljima. Član Provedbenog odbora Agro Arce Matija Perkovac izrazio je sugestiju da Sajam u svojoj suštini bude zaokružena prezentacija Slatine kao grada predstavnika proizvodnje ekološke hrane ali i grada čija budućnost počiva na već postojećim projektima primjene obnovljivih izvora energije, a sve to upakirano kroz raznoliku turističku ponudu Grada ali i šire okolice Slatine.

U radu oba sastanka sudjelovali su uz predstavnike domaćina i Zoran Barišić ispred Hrvatske gospodarske komore, te Silvana Svilar i Pavao Havliček.

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259