ODRŽAN JE „3.SALON INOVACIJA BJELOVAR 2015.“

Fotografije uz članak 8
06.10.2015
Izložba inovacija „3. Salon inovacija Bjelovar 2015.“ u organizaciji ŽK Bjelovar, uz podršku suorganizatora HGK-Sektora za industriju i IT, Odjela za poduzetništvo i inovacije te Udruge inovatora Hrvatske održana je 2. listopada u velikoj dvorani hotela „Central“ u Bjelovaru. Uz pokrovitelje Bjelovarsko-bilogorsku Županiju i grad Bjelovar, medijski pokrovitelji bili su radio BBR, radio Terezija kao i tjedne novine Bjelovarski List i Novi Bjelovarac. Posjetitelji su mogli razgledati ukupno 40 inovacija koje je prezentiralo 15 izlagača – inovatora te sudjelovati na panel diskusiji i nizu predavanja.Na izložbi su sudjelovali i članovi Udruge inovatora Hrvatske – Savez udruga inovatora Istarske županije, Tehnološki centar Rijeka, Centar za inovacije i transfer tehnologije, Udruga inovatora Tesla Ilok i RV Zagreb d.o.o..

Službeno otvorenje izložbe inovacija održano je uz nazočnost saborskih zastupnika Vanje Posavac i Zlatka Tušaka, župana Bjelovarsko-bilogorske Županije Damira Bajsa koji je ujedno i otvorio izložbu te gradonačelnika grada Bjelovara Antuna Korušeca, stručne suradnice Udruge inovatora Hrvatske Silvane Svilar, predsjednika ŽK Bjelovar Zlatka Kufnera i mnogobrojnih uzvanika. Svečanost otvorenja bila je popraćena prigodnim kulturno-umjetničkim programom.

Prema programu „3. Salona inovacija Bjelovar 2015.“ održana su tri predavanja i panel diskusija.

Predavanje na temu “Proizvod kao primjer uspješne suradnje dizajnera i proizvođača” održala je Ada Kezić, mag. dizajna, direktorica „A1 Format design studija“ iz Zagreba.

„Tehnologija i inovacije za male i srednje poduzetnike“ bila je tema predavanja koje je održao dr.sc. Igor Petrović, mag.ing.el. iz Tehnološkog Parka Bjelovar d.o.o.

Kristina Lauš, suorganizatorica projekta Crowdfunding Academy, iz tvrtke Brodoto d.o.o. održala je predavanje „Grupno financiranje - crowdfunding kao mogućnost financiranja inovacija“.Tema panel diskusije bila je „Mogućnosti i metode komercijalizacije inovacija“, a sudionici diskusije bili su:

- Silvana Svilar, stručni suradnik Udruge inovatora Hrvatske,

- Tomislav Pavlic, mag.ing.mech, Visoka Tehnička Škola u Bjelovaru,

- Igor Petrović, dr.sc., Tehnološki park Bjelovar d.o.o.

- Đuro Juretić dipl.ing.el., Enso d.o.o.

Moderator panel diskusije bio je Miljenko Juratovac, viši stručni referent HGK-ŽK Bjelovar.

Prije dodjele nagrada održan je sastanak inovatora na kojem su dogovorene osnovne organizacijske smjernice za osnivanje Udruge inovatora Bjelovarsko-bilogorske županije u sastavu Udruge inovatora Hrvatske.

„3. Salon inovacija Bjelovar 2015.“ bio je otvorenog tipa za sve posjetitelje, a osim građana grada Bjelovara i Županije, organizirano, uz pratnju nastavnika i profesora, posjetili su ga učenici osnovnih, srednjih i visokih škola.

Inovatorima čije su se inovacije osobito istakle na ovoj manifestaciji prema ocjeni tročlane stručne komisije dodijeljene su nagrade. Veliku nagradu salona dobio je Tehnološki Park iz Bjelovara, a dodijeljene su još i zlatna, srebrna i brončana medalja. Zlatnu medalju dobila je tvrtka Enso d.o.o. iz Garešnice, a srebrnu i brončanu medalju dobile su inovacije učenika Visoke tehničke škole iz Bjelovara. Ostali izlagači-inovatori dobili su priznanja za sudjelovanje. Manifestacija „3. Salon inovacija Bjelovar 2015.“ je nakon dodjele nagrada službeno zatvorena u 18 sati.

Više o Salonu možete vidjeti OVDJE!

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259