ODRŽAN JE „1.SALON INOVACIJA BJELOVAR 2013.“

Fotografije uz članak 4
10.10.2013

ODRŽAN JE „1.SALON INOVACIJA BJELOVAR 2013.“

Bjelovar, 10. i 11. listopada 2013.

Manifestacija „1. Salon inovacija Bjelovar 2013.“ u organizaciji ŽK Bjelovar, uz podršku suorganizatora HGK-Centra za poduzetništvo, inovacije i tehnološki razvoj te Udruge inovatora Hrvatske održana je u velikoj dvorani hotela „Central“ u Bjelovaru 10. i 11. listopada 2013. godine. Uz pokrovitelje Bjelovarsko-bilogorsku Županiju i grad Bjelovar, medijski pokrovitelji bili su radio BBR, radio Terezija i Bjelovarski List. Posjetitelji su mogli razgledati ukupno 109 inovacija koje je prezentiralo 40 izlagača – inovatora te sudjelovati na panel diskusiji i nizu predavanja.

Službeno otvorenje manifestacije održano je 10. listopada uz nazočnost saborskih zastupnika Vanje Posavac i Vedrana Babića, župana Bjelovarsko-bilogorske Županije Damira Bajsa koji je ujedno i otvorio „1. Salon inovacija Bjelovar 2013.“ te gradonačelnika grada Bjelovara Antuna Korušeca, predsjednika Udruge inovatora Hrvatske Marka Bubaša, predsjednika ŽK Bjelovar Zlatka Kufnera i mnogobrojnih uzvanika. Svečanost otvorenja bila je popraćena prigodnim kulturno-umjetničkim programom.

U dva dana održavanja „1. Salona inovacija Bjelovar 2013.“ održana je panel diskusija i tri predavanja.

Panel diskusija održana je 10. listopada na temu „Od ideje do komercijalizacije inovacija“, a sudionici diskusije bili su:

- Vojislav Raušević, tajnik Udruge inovatora Hrvatske,

- Dalibor Marijanović, zamjenik ravnatelja, BICRO,

- Marija Jerkić - rukovoditeljica Direkcije ulaganja, sektor kreditiranja- HBOR,

- Marko Matenda, inovator-početnik,

- PIP d.o.o. - uspješna inovativna tvrtka, Ivan Bračić, savjetnik Uprave

Moderator panel diskusije bila je mr.sc Tajana Kesić-Šapić, direktorica Centra za poduzetništvo, inovacije i tehnološki razvoj HGK.

Predavanje na temu „Poticanje kreativnosti i inovativnosti“, održala je Nikoleta Vujović iz Regionalnog centra za kontrolu stresa i razvoj uma – „Mentis“, Zagreb;

„Uloga Ministarstva poduzetništva i obrta u poticanju inovativnog poduzetništva“ bila je tema predavanja koje je održao Ivan Krpan, dipl. inž. biotehnologije, viši stručni savjetnik iz Ministarstva poduzetništva i obrta.

Predavanje „Kako prepoznati intelektualno vlasništvo u malim i srednje velikim poduzećima“ održala je Dr.sc. Marica Mlinac Mišak iz Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo.

„1. Salon inovacija Bjelovar 2013.“ bio je otvorenog tipa za sve posjetitelje a osim građana grada Bjelovara i Županije, organizirano, uz pratnju nastavnika i profesora, posjetili su ga učenici osnovnih, srednjih i visokih škola iz cijele Županije.

Inovatorima čije su se inovacije osobito istakle na ovoj manifestaciji prema ocjeni tročlane stručne komisije dodijeljene su nagrade. Veliku nagradu salona dobila je tvrtka „Data Link“ d.o.o. iz Bjelovara, a dodijeljeno je još po tri zlatne, srebrne i brončane medalje izlagačima-inovatorima. Ostali izlagači-inovatori dobili su priznanja za sudjelovanje. Manifestacija „1. Salon inovacija Bjelovar 2013.“ je nakon dodjele nagrada službeno zatvorena u petak, 11. listopada u 19 sati.NAGRAĐENI INOVATORI


1. VELIKA NAGRADA SALONA 


- DATA LINK d.o.o. Bjelovar, Darko Crha, Grupa inovacija

2. ZLATNA MEDALJA

- MARKO MATENDA, Bjelovar, VISIOBIKE-električni bicikl s okvirom od karbonskih vlakana i iPhone aplikacijom

- VISOKA TEHNIČKA ŠKOLA BJELOVAR, Bjelovar, Sustav za mjerenje površine poljoprivrednog zemljišta korištenjem operacijskog sustava Android

- SOCIJALNA ZADRUGA PRUŽIMO RUKE, Bjelovar, Cekeri za laptop

3. SREBRNA MEDALJA

- VLADO MOULIS, Daruvar, Uzgoj lijeske s krošnjom koja ima oblik uspravnog vretena na potpornju

- MMU d.o.o. Bjelovar, Darko Dakić, Grupa inovacija
- LAZO STARČEVIĆ, Pavlovac, Invalidska kolica za stube i prepreke

4. BRONČANA MEDALJA

- TROHA-DIL d.o.o. Bjelovar, Grupa inovacija

- JURAJ MATIĆ, Veliko Trojstvo, Turbo plinsko dizalo za tekućine

- TEHNIČKA ŠKOLA DARUVAR, Daruvar, Pametna kuća-upravljanje kućom na daljinu


CIJELU FOTOGALERIJU MOŽETE VIDJETI OVDJE

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259