Održan INVENTUMU - 14. međunarodni sajam inovacija, gospodarstva i tehničkog stvaralaštva mladih, Ilok

Fotografije uz članak 7
23.11.2020
Udruga inovatora Hrvatske bila je suorganizator ovogodišnjeg 14. međunarodnog sajma inovacija, gospodarstva i tehničkog stvaralaštva mladih što se održao 20. i 21. studenog u Iloku. Organizator sajma bila je Udruga inovatora „Tesla“, a Srednja škola Ilok suorganizator. Sajam se održao uz potporu Grada Iloka kao i Županije Vukovarsko–srijemske i Udruženja obrtnika Grada Zagreba.

Sajam se održao u prekrasnoj sali Princeps Principovac i u dva dana predstavljeno je 40 inovacija i 40 raznih proizvoda iz 10 županija i 25 gradova uz sudjelovanje izlagača iz Republike Srbije i Crne gore.

U Srednjoj školi Ilok održane su tri radionice, a na izložbenom prostoru svi izlagači i posjetitelji su imali mogućnost individualnog savjetovanja iz područja intelektualnog vlasništva. Savjetovanje je bilo dopunjeno promotivnim tiskanim materijalima o intelektualnom vlasništvu. Također su preko Interneta prezentirane mogućnosti korištenja besplatnih nekomercijalnih baza patenata, žigova i industrijskog dizajna preko web-stranice www.dziv.hr. To je posebno zainteresiralo neke izlagače koji su imali loša iskustva na tržištu zbog nedostatka zaštite svojih proizvoda i usluga. Uz poštivanje preporučenih mjera zaštite od COVID-19 stručne konzultacije pružao je Rene Kajp, dipl.ing. dugogodišnji vanjski suradnik UIH.

Pokazalo se da je sadašnju slabu informiranost inovatora, malih poduzetnika, nezaposlenih i trenutno socijalno ugroženih moguće i potrebno poboljšati češćim organiziranjem stručne edukacije o zaštiti intelektualnog vlasništva.

Inventum 2020 održan je uz stroge epidemiološke mjere.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259