Održan 6. Salon inovacija Bjelovar 2018.

05.10.2018

U velikoj dvorani hotela Central u Bjelovaru 3. listopada 2018. održan je 6. Salon inovacija Bjelovar 2018 u organizaciji HGK Županijske komore Bjelovar i suorganizaciji Udruge inovatora Hrvatske i Sektora za industriju i IT HGK.

Na Salonu su se predstavili inovatori iz Bjelovarsko-bilogorske županije uz gostovanje renomiranih i nagrađivanih inovatora iz cijele Hrvatske.


U svečanosti otvorenja sudjelovali su zamjenik gradonačelnika Grada Bjelovara Igor Brajdić, predsjednik Udruge inovatora Hrvatske, Ivan Bračić, predsjednik ŽK Bjelovar Jakov Čorić, Salon je otvorio župan Bjelovarsko –bilogorske županije Damir Bajs.

U okviru Salona održan je i Inicijativni odbor za Osnivačku skupštinu udruge inovatora Bjelovarsko – bilogorske županije. Uz predsjednika Udruge inovatora Hrvatske na Inicijativnom odboru sudjelovala je i Silvana Svilar, v.d. glavni tajni.

Inovatorima čije su se inovacije osobito istaknule na ovoj Salonu, prema ocjeni tročlane stručne komisije, dodijeljene su nagrade.

Prvu je nagradu dobila inovacija koja omogućava zaštitu električnih uređaja od udara groma autora Bože Davidovića iz Bjelovara. Drugu nagradu dobio je Lazo Starčević za inovativnu havajsku gitaru s tri vrata, a treću nagradu Slobodan Časl iz tvrtke Andrea Zaštita d.o.o. za osobni bluetooth uređaj ugrađen u ušni čepić koji štiti korisnika od buke.

Nagradu namijenjenu mladim inovatorima dobili su učenici Srednje tehničke škole u Bjelovaru pod vodstvom mentora Ljudevita Sakala za malog robota sa šest nogu upravljanog aplikacijom instaliranom na mobitelu.

Pokrovitelji Salona bili su Bjelovarsko bilogorska županija, Grad Bjelovar i Zagrebačka banka.


Foto galerija

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259