Održan 6. Festival tehničke kulture, Križevci 26. i 27. listopada 2018.

31.10.2018
U Križevcima 26. i 27. listopada održan je 6. Festival tehničke kulture na kojem su se predstavili svi savezi i udruge, članice Hrvatske zajednice tehničke kulture. Udruga inovatora Hrvatske naglasak na Festivalu stavila je na program «Arhimed Academia» koji se bazira na sustavnom radu s djecom i mladima kroz radionice, tribine i predavanja. S obzirom na to da je cijeli Festival bio protkan radionicama, tako je i Udruga inovatora Hrvatske, jedan segment svoga djelovanja, prezentirala kroz dvije radionice.


Prvu radionicu naziva «Model telegrafa Ferdinanda Kovačevića» vodio je Zvonimir Vađon, suradnik Udruge inovatora Hrvatske. Radionici, koja se sastojala iz dva dijela, prisustvovalo je 12-tero polaznika koji su u prvome dijeli bili upoznati s radom i djelom Ferdinanda Kovačevića, pionira hrvatske telegrafije i elektrotehnike. U drugom dijelu, kroz praktičan i kreativan rad su izradili pojednostavljenu osnovu Kovačevićevog dupleksnog telegrafa.

“Izrada upotrebnog predmeta – pokrivala za glavu” je druga radionica koja je održana 27. listopada u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske. Voditeljica radionice bila je Vesna Mlinar, profesorica likovne kulture Osnovne škole kralja Tomislava iz Zagreba. Radionica se bazirala na izradi replika pokrivala za glavu velikih hrvatskih izumitelja. Cilj radionice bio je potaći kreativnost kod polaznika, te na jedan inovativan način pristupiti izradi traženog zadatka. Radionicu je posjetilo i u njoj aktivno sudjelovalo 15-tero djece osnovnoškolskog uzrasta.

Festival je i ove godine ispunio svoj temeljni zadatak; promociju i naglašavanje na važnosti tehničke kulture kao obrazovne cjeline, te njezine primjene u svim životnim segmentima.


Foto galerija

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259