Održan 11. Međunarodni sajam inovacija, gospodarstva i tehničkog stvaralaštva mladih „INVENTUM 2017“

Fotografije uz članak 3
13.04.2017

U Iloku je od 07. do 08. travnja 2017. održan 11. Međunarodni sajam inovacija, gospodarstva i tehničkog stvaralaštva mladih „INVENTUM 2017“ u sportskoj dvorani Tehnikum na površini od 1000 kvadrata.

Udruga inovatora „TESLA“ iz Iloka bila organizator ove značajne manifestacije, uz suorganizatore: Grad Iloka, Udrugu inovatora Hrvatske i Hrvatsku zajednicu tehničke kulture. Ove godine izložba je održana pod najvećim brojem pokrovitelja i to: Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i Ministarstva zaštite okoliša i energetike. Izložbu su podržali i mnogi sponzori i donatori, a spomenuti ćemo Limariju Sebastijan i tradicionalno Iločke podrume.

Ovogodišnji 11. Inventum, otvorila je pomoćnica ministrice Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, gđica Kristina Bilić. Nazočnima se obratio i gradonačelnik Grada Iloka, domaćina izložbe i suorganizatora gospodin Zvonimir Dragun i predsjednik Udruge inovatora „Tesla“ Damir Remenar u ime organizatora.

Svečanost otvorenja uveličale su „Iločke mažoretkinje“.

Veliku podršku Inventumu dao je grad Novigrad-Cittanova, kao dugogodišnji grad prijatelj Iloka, a ove godine Grad partner Inventumu. Grad Novigrad-Cittanova promovirale su pročelnice Grada Novigrada, gospođa Sandra Rugani Kukuljan i gospođa Divna Košeto, a interesantno predavanje održao je Petar Čuček, voditelj edukacijskog programa Znanstveno edukacijskog centra Višnjan / Astronomsko društvo Višnjan „Astrobiologija“.

Županijska komora Vukovar je i ove godine pružila potporu, a svečanosti otvorenja prisustvovao je direktor Ivan Marjanović, jedan od predavača na u okviru predavanja Inventuma. Medijski pokrovitelj Inventuma bila je Vinkovačka televizija.

Na INVENTUM-u je predstavljeno dvjestotinjak inovacija, proizvoda i projekata iz raznih područja domaćih i inozemnih izlagača, obrtnika i poduzetnika, inovatora i udruženja inovatora te škola, 105 izlagača iz desetak županija, 30-tak gradova i općina, 10-tak škola i centara.

Dvodnevno događanje pratio je program, razne prezentacije, degustacije, te predavanja: dipl.ing Božica Dolić, Ilok, savjetodavna služba, direktor Ivan Marjanović , županijske komore Vukovar „Usluge HGK i suradnja s inovatorima“, Zoran Kozjak, prof. Virovitica.

Zadnji dan sajma dodijeljene su medalje koje je ocijenio Ocjenjivački sud Inventuma, a dodijelili su ih Ivan Vlajnić, predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture i doc.dr. sc. Damir Pečvarac, predsjednik Ocjenjivačkog suda Inventum.

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259