OD IDEJE DO KOMERCIJALIZACIJE INOVACIJA

Fotografije uz članak 3
06.02.2014


Kako zaštititi inovaciju, kako od ideje doći do gotovog proizvoda, kako cijeli proces financirati te kako inovaciju komercijalizirati na domaćem i svjetskom tržištu, ključna su pitanja na koja su odgovore dali panelisti okruglog stola „Od ideje do komercijalizacije inovacija“ održanog 6. veljače ove godine u Domu hrvatskih branitelja u Puli, a uz nazočnost više od 80 sudionika. Okrugli stol organizirali su Centar za poduzetništvo, inovacije i tehnološki razvoj HGK i HGK ŽK Pula u sklopu ovogodišnje 21. izložbe hrane i pića HISTRIA 2014.

O konkretnim primjerima uspješno komercijaliziranih inovacija na okruglom stolu govorili su Vojislav Raušević, glavni tajnik Udruge inovatora Hrvatske, Tanja Milović, voditeljica Samostalne službe za izobrazbu, promicanje i razvoj primjene intelektualnog vlasništva Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, Cinzia Zubin, voditeljica područnog ureda HBOR-a za Istru, Ivo Friganović, pomoćnik ravnatelja BICRO-a iz Sektor za inovacije, Tatjana Kovač Klemar, načelnica Sektora za inovacije, nove tehnologije i financijske institucije u Ministarstvu poduzetništva i obrta, Ivana Legović, direktorica tvrtke Dermoestetik d.o.o. iz Umaga te Neva Jurman, direktorica tvrtke Helios Gea d.o.o. iz Bala.

Okruglim stolom moderirala je Tajana Kesić Šapić, direktorica Centra za poduzetništvo, inovacije i tehnološki razvoj pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259